Днями волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm розповіли про зібрані неспростовні докази того, що в окупованому Донецьку в 2014 році використовувалася сучасна російська станція супутникового зв'язку Р-441-ІВ "Ливень".

За словами волонтерів, ця станція була прийнята на озброєння міністерством оборони Росії в 2007 році. В Україну не поставлявся.

Фото станції "Злива" в Донецьку опублікував у своєму фотоальбомі 7 грудня 2014 російський військовослужбовець 34-ї окремої мотострілкової бригади гірської (в/ч 01485, ППД — станиця Сторожова-2, Карачаєво-Черкесія, РФ) Віталій Олегович Синявський.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

На фото станція супутникового зв'язку Р-441-ІВ "Ливень" на другому плані зліва. Біля станції "Ливень" праворуч — КШМ Р-142 у кузові К66Н

Раніше InformNapalm виявив таку станцію в окупованому Луганську.

Волонтерам вдалося зробити прив'язку до місцевості і з'ясувати, де саме було зроблено це фото. Так Синявський стоїть біля будівлі за адресою р. Донецьк, провулок Покришева, 23.

Також окупант зробив знімок неподалік, на території воєнізованої гірничо-рятувальної частини, адреса: Донецьк, вулиця Ніколенка, 7.

На території воєнізованої гірничо-рятувальної частини фіксувалося присутність не менше 4 підрозділів ЗС РФ: 18-ї ОМСБр (1, 2), 66-ї бригади зв'язку, 33-й ОМСБр і, як свідчать нові докази, 34-й ОМСБр гірської.

Є докази того, що там розташований штаб російських окупаційних військ. Наявність станції супутникового зв'язку підтверджує це припущення.

Варто відзначити, що Віталій Синявський також брав участь у спецоперації захоплення і окупації Криму.

У фотоальбомі Синявського виявлено фото, зроблене на поромі "Микола Аксененко", опубліковано фото 19 квітня 2014.

Медаль "За бойові заслуги" – отримав Синявський від міністерства оборони РФ за вбивства українців.

В 2016 році медаль за участь в бойових діях в Україні фігуранту цього розслідування В. Синявському датована 10 грудня 2014 р., а підписав нагородну посвідчення т.в.о. командира в/ч 01485 полковник Олексій Миколайович Симаков, який до війни був заступником командира бригади і мав звання підполковник.

Це означає, що в агресії проти України в Криму і на Донбасі Віталій Синявський брав участь як діючий військовослужбовець збройних сил РФ.

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано знищення одного з укріплень бойовиків на Донбасі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовиків терористичної організації "ДНР".

Також портал "Знай.uа" писав, Гиркин розкрив страшну правду про московських монахів, вони допомагали вбивати українців.