Багатостраждальні кияни, яких постійно позбавляють гарячої води, зіткнулися з тим, що у них з кранів тече неочищена жижа.

Про це пише телеграм-канал "ХК".

вода
вода

"Панове, я хочу поділитися з вами головною новиною дня. Нам дали гарячу воду, насичену мінералами і мікроелементами! Ура, ура, ура! Наші крани не бачили її з 24 квітня! А сьогодні 16 жовтня", - пише один із користувачів.

На відео можна зауважити, що з крана киянина дійсно тече непридатна для використання вода. Але гаряча!

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Кабміні нагадують, що новий закон, який законодавчо регулює житлово-комунальні послуги, вступить в дію з 1 травня 2019 року.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на офіційний сайт Уряду.

В повідомленні АМКУ заявляє про деякі ризики і нестиковки в документі. Щоб закон запрацював як годиться, до нього необхідно було розробити 30 підзаконних актів.

Головна біда - відсутність прозорих методик розрахунків тарифів і типових договорів на всі випадки життя.

вода
вода

Абонплата за постачання гарячої води та опалення;
З 1 травня наступного року запроваджується додатковий платіж - абонентська плата за поставку теплової енергії та гарячої води. Однак її будуть платити тільки жителі багатоквартирних будинків, у яких укладено індивідуальні договори.

"В Законі йдеться, що повинен бути встановлений граничний розмір абонентської плати. Абонентська плата буде нараховуватися підприємством і нараховуватися абонентові, з яким укладено індивідуальний договір. Проектом постанови передбачено гранична плата - 27 гривень 38 копійок", - зазначили експерти.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Нагадаємо, 15 жовтня, у Києві традиційно стартував опалювальний сезон, але це не означає, що батареї стануть теплими.

Раніше Знай.ua повідомляв, киянам розповіли, коли з'явиться гаряча вода.

Також Знай.ua писав, днями стало відомо, що крім високої ціни за комунальні послуги українцям доведеться платити ще й за під'їзди.