Буквально на днях до Києва почали повертати гарячу воду. Не встигли жителі столиці зрадіти і увірувати, як масштабний колапс зіпсував свято життя. Сотні НП сталися в місті: в кількох районах виявилося майже 300 пошкоджених труб. Нагадаємо, півроку комунальники проводили всілякі перевірки, профілактики та тести. Так, до слова.

Як повідомляє портал Рoliteka, про ситуацію на своїй сторінці у Facebook розповів Петро Пантелєєв - перший заступник градоначальника Віталія Кличка.

"Після запуску гарячої води маємо понад 300 пошкоджень. Працює 34 аварійно-відновлювальні бригади Київтеплоенерго", — пише чиновник.

Так, у середу, 16 жовтня, після багатомісячної перерви гаряче водопостачання повернули в кілька тисяч будинків. В основному це стосується Оболоні, Подолу, Троєщини і Лісового масиву.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Користувачів соцмереж ситуація обурила і, треба сказати, цілком справедливо.

"Знос мереж по всій Україні до 95%. За весь час незалежності мережі нікого не цікавили, на них не можливо швидко заробити. Кількість поривів буде тільки рости і до цього треба бути готовими", "А те, що за роки незалежності не побудовано жодної ТЕЦ і великої котельні, ніхто ще не помітив? Минулий опалювальний сезон показав це наочно — температура в мережах не піднімалася вище 70, чого чекаємо?", "Тарифи піднімають, але нічого неремонтируется вчасно, чекають на чергові пориви!",- пишуть українці.

Більше того, кияни в соцмережах повідомляють про аварії, що ніхто не хоче ремонтувати.

"У нас на Ромена Роллана 5/8, прорив з понеділка, дзвонили всім ….диспетчерам святошино, водоканалу,1551, і #київтеплоенерго, всі як один сказали не наша територія! Хоча саме київтеплоенерго там і колупалося в минулому році 3 рази! А тепер всім начхати, а воно нехай всю зиму тече! Ось так ось!", — розповідає мешканка Києва і публікує фотодоказ.

Нагадаємо, раніше киянам розповіли, коли з'явиться гаряча вода.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, коли українці отримають нові тарифи на опалення і воду.

Також "Знай.uа" писав про те, що для киян з'явилися "теплі" новини.