В українській столиці жителям Дніпровського та Дарницького, які підключені до Дарницької ТЕЦ пощастило набагато менше за інших. З'явилася інформація, що в цих районах підняли тарифи на опалення та гарячу воду.

Ця інформація прозвучала на засіданні Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Так, централізоване опалення для абонентів житлових будинків з будинковими і квартиными лічильниками теплової енергії подорожчало з 1181, 85 до 1225, 19 гривень за Гкал, що становить 3%. Абонентам ж без таких лічильників опалення коштуватиме 32,58 гривні за квадратний метр на місяць, що на 3,69% вище старої ціни.

Також з'явилася інформація, що за гарячу воду, за умови підключення рушникосушки до систем гарячого водопостачання, доведеться заплатити 73,53 гривні за кубометр замість 70,56 гривень. Зростання ціни у цьому разі становить 4,04%. Якщо рушникосушник не підключено, то вода абонентам обійдеться в 67,93 гривні за кубометр, стара ж ціна становила 65,15 гривень. Так що тариф зросте на 4,09%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

опалення
опалення

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що буквально днями до Києва почали повертати гарячу воду. Не встигли жителі столиці зрадіти і повірити, як масштабний колапс зіпсував свято життя. Сотні НП відбулися в місті: в кількох районах виявилося майже 300 пошкоджених труб.

Нагадаємо, півроку комунальники проводили всілякі перевірки, профілактики та тести. Так, до слова. Про ситуацію на своїй сторінці у Facebook розповів Петро Пантелєєв - перший заступник градоначальника Віталія Кличка.

Варто нагадати, що в НКРЭКУ вирішили перекинути на потреби інших видів генерації частина коштів, передбачених у формульному тариф, іменованому "Роттердам", на придбання вугілля. Але у цієї медалі є і зворотня сторона – порожні склади ТЕС і загроза віялових відключень електроенергії взимку.

Нагадаємо, ціни на електрику перерахують по-новому: чого чекати українцям.

Як повідомляв Знай.uа курс гривні на 2019 рік: український бізнес озвучив невтішний прогноз.

Знай.uа писав, тарифну "агонію" українців вирішили продовжити.