Дивишся стрічку київських новин – і помічаєш, що присутність у них мера все збільшується і збільшується. Кличко зі студентами, Кличко скаржиться на погані дороги, Кличко розповідає, як залучив інвесторів… Стоп! А до речі, про інвесторів. Віталій Володимирович міг би сам бути непоганим інвестором – він не тільки видатний спортсмен у минулому, але й успішний бізнесмен. І це ніколи не було секретом, зазначає Член Громадської ради при НАЗК Павло Аніськович.


Але дивимось у декларацію – і виникає певне здивування. Звичайно, не викликає питань зарплата мера (186 тисяч гривень за 2017 рік). Не така вже й велика, якщо порівняти з зарплати та преміями численних чиновників у нашій країні. А от щодо іншого… 4 мільйони гривень від роялті (винагорода за використання або за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності). Більше 8 мільйонів євро позичено "третім особам", і їм же – ще майже 700 тисяч доларів.

Віталій Кличко
Віталій Кличко


На різних банківських рахунках вказані відносно незначні (навіть для чиновника "середнього" рівня) суми: тисяча євро, тисяча триста доларів, 124 тисячі гривень. По цінним паперам інформації – нуль!
Мільйони, зароблені за спортивну кар’єру десь звіялись? Не віриться. Брати Клички – це не Мілєвський з Алієвим щоб тринькати гроші по шинках.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


У нас багато писали про "бізнес-імперію" Кличків", але ніхто так і не поцікавився, де ж ті гроші, які ця "імперія" повинна приносити? Мер по три місяці буває у відрядженнях (законних але за власний рахунок! – запевняють у міськадміністрації), діти навчаються у Німеччині (одночасно хизуючись американськими паспортами), повідомлень про банкрутство компаній Кличка начебто не було. А нам розповідають про простого мера-трудягу, який живе на невеличкі заощадження.

ремонт доріг
ремонт доріг


Тут, як завжди: або влада наша настільки дурна, або нас мають за ідіотів. У цивілізованій країні давно б вже задали питання: де гроші, Віталій? А у нас розповідають про "залучення інвестицій" до столиці. Залучіть свої, Віталіє Володимировичу. Легально і законно. Поки не прийшла нова влада і не стала задавати незручні питання.

ремонт доріг
ремонт доріг


А поки що Національне агентство з питань запобігання корупції має зацікавитися даним питанням та провести повну перевірку декларації нашого шановного мера.


Нагадаємо, у Києві під приміщенням міської адміністрації десятки активістів вийшли на мітинг, вони відстоюють забрану Лесею Софієнко землю.
Як повідомляв Знай.ua, активісти вимагають у столичної влади звітувати про будівництво реабілітаційного центру для ветеранів АТО.
Також Знай.ua писав, з’явилися деталі та відео страшної ДТП у Києві.