Депутати Київради вкотре проявили безтактність та неповагу до людей. Засідання постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що відбулося 30 жовтня, знову розпочалося із чималим запізненням. Та цього разу терпець увірвався не тільки у присутньої громади. Знай.ua відвідали засідання та дізналися, які заходи запропонував голова комісії, аби уникнути систематичних запізнень колег.

Засідання стартувало на 2 години пізніше

Запізнення депутатів на комісії та пленарні засідання Київради з моменту їхнього виходу на роботу після літніх канікул фактично стали нормою. Та цього разу обранці переплюнули усі межі.

Засідання, що мало розпочатися о 10:00, стартувало майже на 2 години пізніше – близько 12:00.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Ми із кількома сусідами з роботи спеціально відпросилися, аби сюди потрапити та проконтролювати важливе питання по скверу біля нашого будинку. І таких, як ми, тут багато. А депутати у свіженьких костюмчиках та посмішками дозволяють собі заходити до залу об 11:30, навіть не приносячи вибачення! Це свинство та безмежне хамство! Їм наплювати на людей і на своїх же колег", – обурюється жителька Подільського району Юлія Глинська.

Таким чином, 18 питань з порядку денного члени комісії розглядали майже до кінця дня.

Кількість депутатів уріжуть на третину

Не витримав такої поведінки колег і голова комісії – на початку засідання він виніс на голосування пропозицію зменшити кількість безпосередніх учасників голосування.

Зараз кворум постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, необхідний для ухвалювання рішення з питань порядку денного, має дорівнювати не менш ніж 12 членам, а загальна кількість складається з 23 депутатів.

"У зв’язку із затримкою колег ми досить часто не можемо розпочати засідання вчасно. Тому я пропоную зменшити загальну кількість членів на 6 осіб", – запропонував Олександр Міщенко, одразу ж поставивши пропозицію на голосування.

Відповідне рішення набрало необхідну кількість голосів, тож пропозиція щодо зменшення членів комісії днями буде вже не розгляді у секретаря Київської міської ради.

Також Знай.ua писав про те, що в Києві десятки тисяч підхопили смертельний вірус - найбільше хворіють діти.

Раніше Знай.ua писав про масове підвищення цін на проїзд у маршрутках, яке незабаром охопить весь Київ.