У Києві стане проблемніше їздити у метро. Столична влада розпочинає масову реконструкцію підземки, з грудня місяця заплановано ремонт одразу 13 станцій.

Про це повідомили представники Київського метрополітену.

Нарешті підземка діждала свого часу, однак у киян тепер з'явиться маса нових проблем.

Київський метрополітен

Спочатку почнуть ремонтувати станцію "Політехнічний інститут", зокрема, облаштують її підйомниками для маломобільних груп населення. А інші 12 підземних зупинок представлять оновленими уже наступного року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У метрополітені повідомили, що ремонту наразі потребують такі станції: "Житомирська", "Шулявська", "Вокзальна", "Університет", "Хрещатик", "Арсенальна", що на червоній гілці, а також "Сирець", "Дорогожичі", "Лук'янівська", "Палац спорту", "Кловська", що на зеленій, на синій лінії оновлять "Героїв Дніпра".

метро

Із запланованого: поміняють двері. вони стануть ширшими, облаштують тактильні смуги для людей із проблемами зору, встановлять зручні пандуси та ліфти. Станції матимуть сучасні звукові орієнтири для людей із вадами зору.

табло в метро

Також прикріплять нові літери назв станцій та встановлять нові годинники та табло відліку часу.

метро Шулявська

Нагадаємо, 6 листопада мер Києва Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро й вручив кращим фахівцям подяки за сумлінне виконання професійних обов’язків.

Нагадаємо, у київському громадському транспорті з 1 листопада у тестовому режимі запрацював електронний квиток.

Як повідомляв портал Знай.ua, важливі вулиці у центрі столиці закриють на ремонт на цілих 9 місяців. Водіїв просять віднестись з розуміння до незручностей.

Також Знай.ua писав про те, що експерти показали ціни на оренду житла у Києві та назвали суми найдешевшої та найдорожчої квартири.

Дивіться: Кияни отримають оновлене метро