Цього тижня мешканці більшості столичних районів почують гучну аварійну сирену. Втім, це не привід турбуватися – у Києві планується низка навчальних тренувань. Знай.ua дізналися подробиць на брифінгу щодо проведення у Києві 20–22 листопада командно-штабних навчань рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Не тренувалися вже 10 років

Навчальний період охоплюватиме 3 дні – з 20 по 22 листопада. Аварійні сирени включатимуть виключно на об’єктах, аби не викликати паніку в місті.

"Заходи будуть проводитися для того, щоб визначити стан готовності аварійно-рятувальних служб, служб міста при дії у будь-яких надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в регіоні", – зазначив заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві, полковник служби цивільного захисту Олег Стоволос.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

В навчаннях братимуть участь не тільки міські служби та рятувальники, а й представники приватних установ. Як відзначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, саме успішна взаємодія усіх цих ланок під час справжньої аварії має стабілізувати положення.

"Подібні тренування не проводилися в Києві вже близько 10 років. У майбутньому ж планується їхнє систематичне проведення кожні 5 років", – заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві Олег Стоволос.

У кожному випадку будуть задіяні від 8 до 170 учасників, а максимальна кількість техніки на одному об’єкті сягатиме 12 штук.

У "шоу" візьмуть участь об’єкти з 8 районів

Навчання охоплять більшу частину районів міста, зокрема: Оболонський, Подільський, Печерський, Дніпровський, Шевченківський, Солом'янський, Святошинський та Голосіївський.

"20 листопада ми будемо відпрацьовувати дії органів управління та підрозділів щодо складних погодних умов, внаслідок яких сталося багато аварій і потрібно перекривати в'їзд у Київ. В цей же день буде відпрацьована аварія на хімічно-небезпечному об’єкті", – зазначив заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві, полковник служби цивільного захисту Олег Стоволос.

За словами Олега Стоволоса, 21 листопада під час навчань відпрацьовуватиметься ситуація скидання великої кількості води з Дніпровської ГЕС, що призвело до підтоплення Києва.

22 листопада відпрацьовуватиметься ситуація, коли столиця залишиться без тепла, у наслідок аварійної ситуації.

Раніше Знай.ua писав, що Укрзалізниця напередодні свят змінить маршрути поїздів: нові схеми.

ТакожЗнай.ua писав про те, як поліцейська та митник серед ночі поцупили зупинку: все зафільмувала камера, соромно дивитися.