Днями на киян очікують триденні масштабні заходи, пов’язані з відпрацюванням дій під час масових аварійних ситуацій – від затоплень до знаходження отруйних хімічних речовин. Знай.ua дізналися подробиць на брифінгу щодо проведення у Києві 20–22 листопада командно-штабних навчань рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Дії у час негоди та техногенної аварії

У перший з трьох днів навчань, 20 листопада, скупчення рятувальників та техніки зможуть побачити мешканці Оболонського та Подільського районів.

Так, наприклад, ПрАТ "Оболонь" відбудеться відпрацювання практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з розповсюдженням небезпечної хімічної речовини (аміаку).

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

А от в Подільському районі відпрацьовуватимуть заходи щодо подолання наслідків несприятливих погодних умов – об’єктами стануть ПАТ "Київський вітамінний завод" та Київський палац дітей та юнацтва.

21 листопада події відбуватимуться у Подільському, Печерському та Дніпровському районі. У 4 локаціях відбудеться відпрацювання практичних та теоретичних заходів щодо евакуації населення внаслідок сильного підтоплення, ліквідація наслідків підтоплення. Ними стануть: Державний університет інфраструктури та технологій, КП "Київшляхміст", ДП завод "Генератор", Міська дитяча клінічна лікарня №2.

"Біля Труханового острову буде відпрацьована практична частина, де будуть задіяні аварійно-рятувальні служби, як Головного управління, так і КМДА щодо врятування людей на воді", – повідомив заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві, полковник служби цивільного захисту Олег Стоволос.

Як попередив Олег Стоволос, мешканці районів, де проводитимуться навчання, можуть почути звук сирени, але ж панікувати з цього приводу не варто.

Масштабний прорив та введення воєнного стану

Останній день навчань, 22 листопада, охопить 5 районів – Дніпровський, Шевченківський, Святошинський, Солом'янський та Голосіївський.

Найбільша кількість учасників буде задіяна в Національному університеті харчових технологій – участь у тренуваннях візьме 170 осіб. Вони відпрацьовуватимуть практичні заходи на суб’єктах господарювання в особливий період (введення правового режиму воєнного стану).

Аналогічне завдання буде відпрацьовуватися і в ПАТ "Київмедпрепарат", дирекції "Автотранспошта" ПАТ "Укрпошта" та КП "ШЕУ Святошинського району".

А от в Дніпровському районі навчання полягатиме у відпрацюванні практичних заходів щодо захисту населення і територій при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної з проривом мережі на території ТОВ "Євро-Реконструкція".

Детальний план масштабних тренувань із графіком "псевдо-катастроф" можна побачити на сайті КМДА.

Раніше Знай.ua писав про те, як маленьких українських чемпіонів нагородили...порожніми коробками.

Також Знай.ua писав про те, як посеред Києва обвалився міст - побачили всі, крім Київавтодору.