Головним "козирем" Києва, традиційно, залишається Хрещатик – кожен турист обов’язково загляне сюди зробити фото на згадку та прогулятися до Майдану Незалежності. Втім, зараз на вулиці каштанів не так вже й небезпечно. Біля однієї з будівель, розташованій по сусідству із КМДА, з'явилося кілька попереджувальних знаків. Як виявилося, з верхньої частини будинку тут падає каміння прямо на пішохідну зону.Знай.ua відвідали "аварійне місце" та поспілкувалися з працівниками місцевих магазинів, аби дізнатися, що сталося.

"Зарплата капає, у бізнесах гроші крутяться, що ще потрібно?!"

Прибувши до травмонебезпечної будівлі по вул. Хрещатик, 34, повноцінної огорожі ми не побачили – тут встановлено кілька частин залізного паркану, між якими натягнуті дві червоно-білих стрічки.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

А між ними, де, власне, і падає каміння, територія взагалі не огороджена.

Парадоксальність ситуації полягає у тому одного боку розташовується будівля столичної мерії, а з іншого – Департаменту містобудування та архітектури.

"Це ж, взагалі – не бачити у себе під носом, що каміння людям на голови падає! Що вже казати про інші райони та купу існуючих там проблем?! Це ж ось воно, з вікон депутатів видно! А їм-то що? Сіли у свої дорогучі автівки та й поїхали – зарплата капає, у бізнесах гроші крутяться, що ще потрібно?!", – обурюється киянка Валентина Підлісна.

Люди, звертаючи увагу на стрічки, намагаються підійти ближче і розгледіти, звідки летять бетонні "послання".

"Швидкість падіння чимала – велике каміння, довжиною близько 15 см, впало прямо поруч із нами і розсипалося на дрібні шматочки. Добре, що я зараз без сина – він такий спритний, що за секунду міг би підбігти як раз у зону падіння. Якщо тут щось аварійне, чому ж не загородити як слід?!", – ділиться з нами мешканка Шевченківського району Марія Явдукевич.

Що відбувається, не знають навіть в тамтешніх магазинах

Поруч із камінням можна побачити купу шматків технічної повсті. Ми навідалися до місцевих магазинів, аби дізнатися більше інформації.

"Так, ці клапті нагадують матеріал, яким огортають труби, але ж звідки все це летить, не маємо жодного припущення. Поки ніхто не постраждав – і добре. Завтра, можливо, прийдуть і дороблять", – повідомили нам в одному з тамтешніх магазинів.

За словами місцевих працівників, ці заборонні стрічки з'являються тут вже не вперше, але з чим це пов’язано, ніхто й гадки не має.

"Днями така огорожа вже з'являлася поруч із цим будинком. Їх було видно здалеку. Та я якось не цікавився і не бачив, чому саме… Сьогодні стрічки вже займають майже половину тротуару, тож і підійшов подивитися ближче. З цим щось потрібно вирішувати: тут же тисячі людей щодня проходить, а такі камінчики можуть і голову проломити", – каже Павло, продавець одного з магазинів на Хрещатику.

Аби з'ясувати, з чим пов'язаний цей "каменепад", ми звернулися до прес-служби КМДА. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про спалені машини, намети, поліція і ультиматум владі: "євробляхи" зробили обіцяне, урядовий квартал оточено з усіх боків.

Також Знай.ua писав про банду божевільних гопників, яка громила бітами авто у центрі Києва: відео з присмаком 90-х.