Жителі Видубичів направили звернення до Київради і мера Віталія Кличка з вимогою заборонити будівництво асфальтобетонного заводу. Завод хочуть побудувати біля житлової зони і Ботсаду імені М.М. Гришка НАН України.

Як повідомляє УНІАН, місцеві жителі погрожують перекрити Столичне шосе. Кияни минулого тижня вже провели акцію протесту під будівлею КМДА. Вони бояться, що працюючий завод отруюватиме повітря канцерогенними речовинами й іншими хімікатами, що призведе до хвороб легень, нервової системи, зіпсує травлення і загострить хронічні захворювання.

Ситуацію прокоментував очільник київської партійної організації Громадського руху “Рідна країна” Олександр Федоренко:

“Складається враження, що до кінця каденції міська влада, розуміючи свою поразку, намагається покласти до кишені якнайбільше грошей. В місті є промзони, де можна будувати заводи, налагоджувати виробництво. Кожен еколог чи експерт вам скаже, що будувати біля ботанічного саду, ще й біля житлових будинків не можна. Виникає питання – про кого дбає сьогодні міська влада, якщо навіть допускає можливість побудови такого заводу біля житлових будинків? Ми добре пам’ятаємо історію із асфальтним заводом в місті Умань, де люди були змушені виходити на вулицю, щоб влада звернула увагу на кричущі порушення екологічних норм. Ми не повинні допустити таке в столиці!”

Асфальтобетонний завод має намір у Києві побудувати білоруська компанія “Белавтодор-Україна”. Проти будівництва підприємства вже виступили екологи, заявивши, що це стане справжнім екоцид для киян.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дивіться: "Кличко не керує Києвом", - Микола Томенко

Нагадаємо, водіям пообіцяли нову систему штрафів. Як повідомляв "Знай.ua", 20 листопада у самісінькому серці столиці, на Хрещатику, 34, був помічений "каменепад" з верхньої частини будівлі прямо на пішохідну зону. Також "Знай.ua" писав, у Шевченківському районі Києва, до чергової частини управління копів звернулася місцева мешканка і повідомила, що її обікрали на вулиці Велика Житомирська.