У неділю, 9 грудня, в центрі Києва стався скандальний інцидент, який одразу ж потрапив у поле зору СБУ.

СБУ
СБУ

Про це повідомляє "Київ оперативний" у Facebook та публікує відео інциденту.

У повідомленні йдеться, що двоє чоловіків прогулювалися центром столиці, загорнуті в український і російський національні прапори.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Видовищний інцидент з прапорами стався на головній вулиці столиці - Хрещатику.

"Обійміться, брати". Нормальний такий рух організувала ця парочка в центрі міста ... Одні кажуть, що вони - молодці, інші ледь стримуються, щоб не дати по морді ", - пишуть розлючені користувачі.

«Обнімємся, браття» Нормальний такий двіж організувала ця парочка в центрі міста... Одні кажуть, що вони молодці, інші - ледь стримуються щоб не дати по морді. Патрульні полісмени адекватно відреагували, переписали дані, направили в СБУ... Такє.

Geplaatst door Киев Оперативный op Zondag 9 december 2018

За даними видання, патрульні поліцейські переписали дані і направили в СБУ.

поліція
поліція

Нагадаємо, у четвер, 6 грудня, Верховна Рада України ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу з Росією.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів, передають ЗМІ.

Раніше Знай.uа писав про те, що на минулому тижні український парламент припинив дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляє "Уніан".

Наразі вже відомо, що офіційно дія договору завершиться лише з 1 квітня 2019 року.

Експерти відзначають, що попри те, що сам договір вважається більш декларативним він все ж може стати кроком для повного відходу від Москви, як в економічному так і дипломатичному курсу.

Варто відзначити, що після окупації Росією Криму та початку конфлікту на Донбасі в 2014 році в Україні неодноразово закликали розірвати цей договір через порушення Кремлем територіальної цілісності України. І тільки через чотири з гаком роки після початку російської агресії, 6 вересня 2018 року, Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про непродовження дії Договору.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Також Знай.uа повідомляв, що 23% українців переконані, що права людей з певними політичними поглядами (наприклад, тих, хто підтримує збройну агресію Росії проти України) безумовно повинні бути обмежені.