У четвер, 10 січня, жителі Київської області могли спостерігати унікальне природне явище, що зустрічається неймовірно рідко. Передає Clutch.

Мешканці села Петрівці зняли рідкісне світлове явище — сонячне гало.

Гало — це оптичний феномен у вигляді кільця навколо джерела світла (сонця). Найчастіше воно спостерігається у морозну погоду в умовах підвищеної вологості. В повітрі при цьому знаходиться велика кількість крижаних кристалів. Проходячи крізь них, сонячне світло заломлюється особливим чином, утворюючи дугу навколо Сонця. Гало зустрічається вкрай рідко, тому побачити його величезна удача.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що фахівці NASA продовжують радувати незвичайними матеріалами, які пересилає апарат Mars InSight, що знаходиться на Марси. На цей раз космічне агентство поділилося записаним звуком вітри на Червоній планеті.

"Люди ніколи раніше не чули шум вітру на Марсі! Послухайте шум вітру на Марсі, який записав Mars InSight", – написав у своєму Твіттері директор NASA Джим Брайденстайн.

Вчені вважають, що швидкість вітру була від 5 м/с до 7 м/с.

"Одне із завдань нашої місії - вимірювання параметрів руху на Марсі, і, безумовно, до цього відноситься і рух, викликаний звуковими хвилями", - прокоментував запис керівник наукової програми досліджень Марсу Брюс Банердт.

Нагадаємо, місто Черапунджі індійському штаті Мегхалая визнали найбільш багатим на дощі місцем на планеті. Він розташований на висоті 1300 метрів над рівнем моря.

Раніше Знай.ua повідомляв, Гренландія, а з нею і весь світ, опинилися на межі серйозної екологічної катастрофи. Найбільший льодовик Якобсхавн, частина якого йде під воду, почав розламуватися і танути.

Також Знай.ua писав, вчені з Гавайського університету стверджують, що вже до середини цього століття люди зіткнуться з великими проблемами.