У мережі розгорівся шалений скандал через ймовірний черговий розпил бюджетних коштів при створенні муралу на одній із станцій метро.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, йдеться про привласнення близько 2 мільйонів гривень, які були призначені на оплату роботи художників. При тому, що загалом було виділено близько 3,6 млн гривень на всі витрати.

У свою чергу столичні чиновники розповідають, що витратили бюджетні гроші на перельоти та проживання закордонних художників. Проте звичайно ж жодного чека у них не збереглось.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що в Україну прийшли холоди і наявність гарячої води тепер можна назвати життєво необхідною умовою. Свого часу мер Віталій Кличко закликав усіх жителів столиці придбати бойлери та забути про таку проблему - як відсутність гарячої води. Про те, що це не дешеве задоволення він звичайно промовчав, адже далеко не кожен киянин може дозволити собі встановити нагрівач води.

У той же час, якщо подивитися систему державних закупівель Prozorro, то можна побачити, що дуже багато державних установ прислухалися до слів Кличка і почали закуповувати бойлери.

Гріємося усім світом

Цікаво, що різні державні інстанції замовляли і абсолютно різні бойлери, причому ціна останніх дуже різнилося в тих чи інших випадках. Наприклад, територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського району купив бойлер GORENJE за 3263 гривень, а в Національній академії Служби безпеки України купили бойлер Atlantik STEATITE за 4533 гривень.

Хоч ці установи і не витратили шалені гроші на обігрівачі, але при бажанні вони б могли знайти дешевше подібні прилади. Ринок зараз дає багатий вибір.

Але є і структури, які вирішили не розмінюватися на дрібниці і закуповувати бойлери оптом. Наприклад, "Укрпошта", якій для того щоб працювати краще і модернізувати сервіс обов'язково потрібні нагрівачі води.

Нагадаємо, Кабмін розповів про причини низьких пенсій.

Як повідомляв "Знай.ua", олігарха Павла Фукса зловили в Мексиці з відомим українським політиком.

Також "Знай.ua" писав, що антикорупціонери знайшли під боком у Кличка майстра ховати гроші.

Майк Помпео назвав дії керівництва Росії "розтратою державних коштів"