Безпілотні літальні апарати продовжують переможну ходу по світу. Тепер купити невеликий безпілотник може собі дозволити практично будь-яка людина. Проте до недавнього часу літати на дронах було дуже складно через велику кількість обмежень.

На щастя, Державіаслужба України в 2018 році значно спростила правила для польоту безпілотників. Тепер же служба-регулятор підготувала карту з забороненими для польоту зонами. Де над Києвом краще не запускати дрони пише Інформатор з посиланням на офіційний сайт державного регулятора.

Які пам'ятки тепер в безпілотних зонах

Так, під заборону на польоти БПЛА підпадає практично весь центр столиці. Приміром, Хрещатик є повністю безпольотною зоною за винятком ділянки біля Бессарабської площі. В цілому ж периметр центральної безполітної зони формується бульваром Лесі Українки, бульваром Дружби Народів і Набережним шосе. Таким чином політати і насолодитися видом на Михайлівський монастир, Арку дружби народів, будинок з химерами або Маріїнський парк ви не зможете. Під заборону на польоти потрапили і Києво-Печерська лавра, а також Національний музей історії України в Другій Світовій війні.

Де в центрі можна літати

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Втім, вистачає в центрі столиці і місць, над якими ви зможете політати, приміром над Свято-Михайлівським монастирем і ботанічними садами, розташованими поруч з ним. Також при бажанні ви зможете зробити вражаючу фотографію чаші стадіону НСК Олімпійський зверху або оцінити масштабність історичних укріплень Київської фортеці. Також в льотній зоні виявився Національний цирк України, Володимирський і Софійський собори, Золоті ворота і Київський зоопарк.

Де ще заборонено літати над Києвом

Також в безполітну зону потрапили значна частина Святошинського, Подільського, Солом'янського та Голосіївського районів, а також Борщагівка з боку Житомирського шосе. Набагато простіше літати над лівобережною частиною Києва і Дніпром, де є тільки одна безполітна зона — над парком Муромець і Північним мостом. Окремо варто відзначити закрите повітря над Конча-Заспою і Козином, де розташований будинок Петра Порошенка. Пропонуємо вашій увазі повну карту із зазначенням безпілотних зон над Києвом.

Нагадаємо, американське видання з військової тематики We Are The Mighty оприлюднило рейтинг країн, які мають гірші військово-повітряні сили в світі.

Як повідомляв "Знай.ua", російські прикордонники випустили близько 1200 снарядів з українським кораблям.

Також "Знай.ua" , у мережі з’явилось унікальне фото танка, прикрашеного спеціально до Різдва.