Фольклорна група "Дивина" водила козу київським Подолом. Артисти зайшли в одне з кафе і заспівали для відвідувачів і працівників.

Цю інформацію повідомляє "Громадське".

Кожне Різдво ансамбль приходить колядувати до друзів, а в щедрий вечір вони носять зірку" і "водять козу". Традицію зберегли ще з Донецька. Жінки заснували колектив 20 років тому в Донецькому національному університеті, але через війну на Донбасі були змушені починати нове життя вже в Києві.

Ансамбль складається з п'яти учасниць, а в їх репертуарі близько 300 унікальних українських пісень, значна частина - фольклор сіл і містечок Донецької області.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Колядники заспівали навіть для пасажирів трамвая, а деяким подарували свою увагу прямо на вулиці.

Жінки кажуть, що на сході України багато років намагалися штучно знищити традиції, проводилася уніфікація в радянський час, тому унікальні пісні і поезія збереглися переважно в селах. До сьогоднішнього дня вони їздять на Донбас і записують пісні.

Жінки вибирають колядки та щедрівки вкрай прискіпливо - намагаються передати свої знання молодшим, щоб ті не обмежувалися "Коляд коляд колядниця" або "Щедриком - ведриком", і щоб колядування не перетворювалося на збір грошей по квартирах, як це часто буває у великих містах.

Нагадаємо, у Тернополі священик служить мовою жестів. Ігор Шкодзинський вже більше 13 років так робить, а на різдвяні свята люди з вадами слуху можуть навіть послухати колядки.

Отець Ігор Шкодзинський служить у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії української греко-католицької церкви. Він також готує до причастя дітей у двох установах – Тернопільській спеціалізованій школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом і в Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі. Богослужіння мовою жестів він проводить у церкві Матері Божої неустанної допомоги в Тернополі по неділях о 13 год.

Також "Знай.uа" писав, що Епіфаній звернувся до українців з важливою заявою.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, священик заговорив про смертні гріхи Путіна, з тих пір сміливця ніхто не бачив.