Будинок на території Києво-Печерської лаври, яка зараз належить Російській православній церкві, підпалив чоловік без певного місця проживання.

Палієм виявився 24-річний молодик. Про це 15 січня заявив начальник Головного управління національної поліції в Києві Андрій Крищенко на своїй сторінці в Facebook.

За його даними, хлопець знаходився в порожньому будинку в стані алкогольного сп'яніння, підпалив матрац.

Наразі порушено кримінальну справу за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна", яка передбачає максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Встановлено, що мотиви злочину не пов'язані з релігійними переконаннями", - підкреслив Крищенко.

14 січня поруч з територією Києво-Печерської лаври загорілася будівля, яка знаходилася на реконструкції. Пожежа почалася в одній з кімнат на другому поверсі, а потім полум'я поширилося на дах. Після 20:00 рятувальникам вдалося ліквідувати загоряння. Стверджують, що шкоди церковним цінностям нанесено не було.

Нагадаємо, рятувальники розбирали дах будівлі в монастирському комплексі Киево-Печерської лаври, де сталося загоряння. За попередніми даними, пожежа виникла в лабораторному комплексі, де велися реставраційні роботи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ."Архієрей або священик з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх у нашу структуру єдиної ПЦУ", — говорить митрополит.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.

ЗМІ відзначають, що Тімірязєвка стала першопрохідцем на півдні України. Напередодні стало відомо про перехід у Православну церкву України громади Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсовка Малинського району Житомирської області.