У Києві почали демонтажж головної ялинки країни. Вже наступного тижня Софійська площа матиме звичний вигляд.

Про це повідомляє ТСН.

Також організатори ярмарку підрахували, що кияни та гості міста випили близько 220 тонн глінтвейну і 70 тонн м’яса. Вони також і встановлювали ялинку на Софійській площі. За їхніми даними, у святковий період у центрі Києва побували майже чотири мільйони людей.

Розбір ялинки почали у понеділок, 14 січня. Альпіністу знадобилося кілька годин, щоби з каркаса витягти вже пожовклі дерева. Після чого зеленбудівці на площу пригнали два трактори. Один переробляв ялинки на добриво, щоб інший відвіз у парки під живі дерева.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Повернути Софійській площі звичний вигляд організатори обіцяють до вихідних.

Цьогорічне святкування Нового року коштувало столиці 6, 5 млн грн, а, відповідно, і перелік закуплених прикрас, що залишаться місту, мав би бути чималим. Втім, Знай.ua вдалося дізнатися вражаючий факт під час з'ясування подальшої долі інсталяцій, що створювали святковий настрій в центрі столиці.

Цього року у "Країні Північного Сяйва" на Софійській площі та новорічному містечку на Подолі на відвідувачів чекали десятки дивовижних інсталяцій: велетенські сніжинки, експрес, звірі, зробленими за образом персонажів української художниці Марії Приймаченко, та ще чимало інших прикрас. Та жодна з цих інсталяцій місту не дістанеться після демонтажу. А причиною цьому стало те, що, як виявилося, з бюджету столиці не придбано жодної з прикрас.

Нагадаємо, що головна ялинка України посіла перше місце в рейтингу кращих різдвяних ялинок Європи, складеного сайтом "European Best Destinations".

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що українські школи закривають на карантин: кількість хворих обчислюється тисячами.

Також "Знай.ua" писав, що жінки з Донбасу привели козу на київський Поділ: співали і раділи всі.