В українській столиці суд прийняв рішення зобов'язати Національне антикорупційне бюро (НАБУ) порушити кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем, а також співпраці з учасниками ОЗГ мером Києва й головою Київської державної адміністрації (КМДА) Віталієм Кличком.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

НАБУ
НАБУ

Так, Солом'янський суд Києва постановив, що заявник звернувся до НАБУ із зверненням про вчинення Кличком низки кримінальних правопорушень, зокрема за ст. 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади), ч. 3 ст. 206 (протидія господарській діяльності), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам ОЗУ) Кримінального кодексу.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити той факт, що НАБУ відмовилося реєструвати кримінальне провадження, що і стало підставою для подання до суду скарги на бездіяльність бюро.

Варто нагадати, що в мережі розгорівся гучний скандал за ймовірний черговий розпил бюджетних коштів при створенні мурала на одній із станцій метро. Зокрема, мова йде про присвоєння близько 2 мільйонів гривень, які було призначено на оплату роботи художників. При тому, що в цілому було виділено близько 3,6 млн гривень на витрати. У свою чергу столичні чиновники розповідають, що витратили бюджетні гроші на перельоти та проживання іноземних художників. Але звичайно ж жодного чека у них не збереглося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну прийшли холоди і наявність гарячої води тепер можна назвати життєво необхідною умовою. Свого часу мер Віталій Кличко закликав усіх мешканців столиці придбати бойлери і забути про таку проблему – як відсутність гарячої води. Про те, що це не дешеве задоволення він звичайно промовчав, адже далеко не кожен киянин може дозволити собі встановити нагрівач води.

Нагадаємо, Кличко порвав Зеленського на "Розсміши коміка": давно так не сміялися.

Як повідомляв Знай.uа Кличко прийшов на "Розсміши коміка": Зеленський ридав.

Знай.uа писав, у Кличка прийняли бюджет-2019: втомленим киянам пообіцяли "суперпокращення".