19 січня, православні українці святкують Водохреща або Благовіщення. У столиці для цього спеціально облаштували 12 локацій, де мешканці міста та його гості могли скупатися в крижаній річці. Однією з найпопулярніших локацій був Гідропарк.

Хрещення 2019: цим людям категорично заборонено пірнати в ополонку

Вважають, що в цей день вода має цілющі властивості і зберігає їх в протягом року. Сотні людей, які вірять в цілющі властивості води, прийшли в Гідропарк. Деякі навіть наважилися пірнути в крижаний Дніпро.

На Водохреща Кличко поринав у Дніпро і проводив для мерів 30 міст екскурсію по парку "Наталка"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Біля каплиці Хрещення Господнього почесний патріарх Православної церкви України Філарет освятив води Дніпра і продовжив службу в каплиці.

У Гідропарку всім бажаючим розливали освячену воду. А громадський порядок охороняли громадської організації «Національна дозор» і представники Національної гвардії.

Купання українців на Хрещення в водах Дніпра зняли на відео висоти пташиного польоту

Нагадаємо, чому в Хрещення потрібно купатися в ополонці: правила, заборони та зміст традиції.

Якщо у вас виникли питання щодо сенсу купання в ополонці, але ви не знаєте чому вірити, ми вам допоможемо! Дізнайтеся, звідки пішла ця традиція і що потрібно робити перед купанням? Якого числа можна занурюватися в ополонку, коли це краще робити: 18 січня ввечері або вранці 19 січня?

Як повідомляв "Знай.uа" криваве Водохреще: день, який Україна ніколи не забуде.

Сьогодні, 19 січня, українці традиційно відзначають Хрещення. Втім,ще кілька років тому цей день у нашій історії виявився не самим страшним: мітинги, протистояння з силовиками і численні жертви.

Також "Знай.uа" писав, що під Києвом відсвяткують Водохреща за древнім традиціям.

19 і 20 січня Стародавній Київ "Парку Київська Русь" запрошує всіх на грандіозне святкування Хрещення за традиціями наших предків. Гостей чекає можливість зануритися в освячену воду Лісового озера, а також яскрава шоу-програма за участю кінного театру, смачні гарячі страви, запальні флеш-моби та хороводи.