Київська влада хоче позбутися бюрократичної тягаря в питанні визначення тарифів на паркування в місті. Зараз діють тарифи, встановлені Кабміном. Але за таких умов столична влада не може боротися з заторами та порушенням правил паркування.

Щоб отримати право самостійно визначати ціну послуги, 30 січня радник київського мера, нардеп Дмитро Білоцерківець вніс до Ради законопроект №9513.

Цим документом депутати пропонують не брати до уваги тарифи уряду,а самостійно вирішувати це питання, встановлюючи нові суми.

автостоянка

Якщо закон приймуть у нинішньому вигляді, останні зможуть встановлювати будь-які ціни, виходячи не тільки з витрат, які несе місто або підприємці на утримання стоянок, але і спираючись на масу інших завдань. Наприклад, пише нардеп в пояснювальній записці, з метою "регулювання завантаження транспортної мережі".

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

авто

Він додає, що встановлена Кабміном методика враховує лише витрати муніципальних служб на облаштування та обслуговування парковок.

Але за таких умов неможливо встановити справедливу суму з паркування, наприклад в правій смузі дороги в центральній частині міста чи на околицях. Зараз в усіх частинах Києва діє один тариф для розміщення паркоматів чи наненесення спеціальної розмітки. І таким чином, виходить, що водії, які паркуються на Хрещатику та на Троєщині платять однаково.

оплата парковки

У КМДА стверджують, що нові тарифи матимуть більш стимулювальне значення та змусять водіїв відмовитися заїжджати на авто в центр міста, який і так переповнений автівками. Також великі тарифи пересадять більшість водіїв на громадський транспорт та розвантажить дороги.

Нагадаємо, водіїв попередили про нові схеми розводу: залишитесь без грошей, а найголовніше - обдирає держава.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці по-новому отримають водійські права.

Також Знай.ua писав про те, що водіям розповіли, куди вони можуть подзвонити, якщо застрягли на засніженій трасі. Телефони служб рятувальників в усіх областях.

Дивіться: Справа Зайцевої. Суд виніс нове рішення