Стало відомо, що в Києві пройде конкурс на розробку художнього зображення офіційного символу столиці. Київрада разом з Українським Геральдичним Товариством вже затвердили технічне завдання для майбутнього конкурсу.

З'ясувалося, що проекти зображення Герба повинні ґрунтуватися на історичних традиціях української столиці. При цьому у художників буде можливість створити зображення індивідуально або творчим колективом.

У повідомленні Київради зазначається, що столиця використовує символіку, яка не в повній мірі відповідає принципам, правилам і традиціям європейської геральдики.

Герб Києва - зображення з сайту Київради

"Ескізні проекти повинні бути розроблені на основі історичних традицій з використанням відомих символів місцевого самоврядування Києва. Таким чином оновлений Герб столиці буде відповідати вимогам історії і сучасності одночасно", - пояснив голова робочої групи, заступник міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, робоча група найближчим часом затвердить деталі проведення конкурсу, його тривалість і терміни визначення переможців.

нічний Київ

Нагадаємо, що директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтік повідомила про сотні мільйонів фінансових втрат, які були безпідставно виведені "наліво". Зі справами махінаторів вже працюють правоохоронні органи.

Як повідомляв портал Знай.uа, на засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу прийшли десятки киян, щоб дізнатися, чому відбувається така значна затримка з установкою безкоштовних лічильників і коли можна очікувати поліпшень у цьому процесі.

Також портал Знай.uа писав, що водії знову почали скаржитися на стан покриття Шулявського шляхопроводу. Тому в КМДА, починаючи з 30 січня розпочали ремонтні роботи на мосту. Наступним етапом буде ремонт проїзної частини об'їзних доріг, вулиць Нестерова, Цедика, Гарматної і Виборзької.