Відмиті мільйони на ремонтах доріг традиційно стають найобговорюванішою темою у ЗМІ та соцмережах. Під час засідання Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції депутати розглянули питання безпосереднього зв’язку представників керівництва міста з тіньовими схемами КК "Київавтодор". Деталі з'ясовували Знай.ua.

Головна мета – викрити тіньові схеми

Тема невиправдано витрачених багатомільйонних сум стала одним з найгостріших питань. Щоправда, поки що депутати взялися лише за рахунки корпорації дворічної давнини, розглянувши рішення "Про затвердження звіту тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки дотримання будівельних норм, державних стандартів і правил, порядку здійснення процедур закупівель і виконання договорів підряду при проектуванні, будівництві, реконструкції, ремонті та утриманні вулиць і доріг м. Києва за кошти бюджету міста у 2016 році".

"У звіті ми маємо побачити поадресний перелік доріг, кількість коштів, витрачених на відповідні роботи, та назви підрядних організацій, які цим займалися. Ми маємо викрити, чи пов’язані ці тіньові мафіозі з особами, які керують містом", – відзначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

З керівництвом КК "Київавтодор" поспілкуватися не довелося, але оминути "допиту" їм таки не вдасться.

"На наступному засіданні комісії обов’язково мають бути присутні генеральний директор КК "Київавтодор" Олександр Густєлєв і профільний заступник голови КМДА Дмитро Давтян, як головні відповідачі. Це питання потребує досконального розгляду", – підкреслює депутат Київради Андрій Осадчук.

До того ж, члени комісії одноголосно висловили необхідність створення тимчасової комісії, яка має детально дослідити це питання.

Раніше Знай.ua писав, що столична влада хоче перерахувати жителів хрущівок: в мерії пояснили, навіщо.

Також Знай.ua повідомляв, що на ліхтарях та ярмарках команда Кличка "відмила" 30 мільйонів: ще більше – на ремонтах шкіл і земельних питаннях.