З'явилася інформація, що в розпорядженні російської армії може знаходитися не менше 64 крилатих ракет 9М729 (з позначення НАТО - SSC-8). Ці ракети здатні нести ядерну бойову частину і пролетіти понад 500 км.

Про це стало відомо завдяки матеріалу видання DW, яке посилається на джерело в газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

У виданні зазначають, що ракети є не тільки в навчальному батальйоні на полігоні Капустін Яр в Астраханській області РФ та в Камишлові Свердловської області, а також в Моздоку (Північна Осетія-Аланія) та Шуї.

Відомо, що вперше США повідомили союзникам по НАТО про ймовірну наявність ракет у Шуї в другій половині 2018 року. Американські військові стверджують, що в кожному з батальйонів є не менше чотирьох пускових установок. На кожній з них можна розмістити чотири ракети, які можуть нести різні типи боєголовок, включаючи ядерні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто нагадати, що в Кремлі хочуть показати свою значущість і не хочуть залишатися на узбіччі світових процесів. Напруженість у стосунках з США Росія спровокувала на ґрунті розірвання договору про використання ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Таким чином хотіли привернути до себе увагу. Про це в коментарі сайту "Сегодня" заявив голова правління організації "Майдан закордонних справ", експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська поліція веде розслідування у справі ще двох громадян Російської Федерації, яких підозрюють в отруєнні колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Daily Mail, яке посилається на дані своїх джерел.

Нагадаємо, у Пентагоні розроблять план удару по Росії, слово за Трампом: Путіну більше не до жартів.

Як повідомляв Знай.uа Тимчук розповів, як Росія по-тихому окупує українську землю: навіть війна не потрібна.

Знай.uа писав, США відповіли на вимоги Росії по пусковим установкам: в системах немає ракет.