Київська влада затвердили нові ставки туристичного податку, який почне діяти в 2019 році.

Про це повідомили представники КМДА.

Тепер туристичний податок складе 1 відсоток для іноземців і 0, 4% для українських туристів. Повідомляється, що цей збір будуть оплачувати власники таборів, пансіонатів і хостелів, а також власники будинків і квартир, які здаються в оренду.


Як і в інших містах, які вже мають досвід сплати туристичного податку, плата буде привязана до мінімальної заробітної плати в Україні. Підвищення туристичного податку прокоментував Андрій Странніков, голова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Якщо в 2019 році потік туристів залишиться на рівні 2018 року, а це три мільйони внутрішніх і майже два мільйони іноземців, то Київ може отримати до 150 мільйонів гривень податків", - сказав голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

гроші


Нагадаємо, що за підсумками 2018 року загальний розмір туристичного збору в столиці досяг всього 33 мільйонів гривень. Ці кошти обіцяють спрамувати на розвиток туристичної сфери міста.

Додамо, такий податок давно діє в інших країнах, і там він значно вищий.

Нагадаємо, на популярному морському курорті України - в Кирилівці змінили туристичний податок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін визнав фіаско з вкраденим Кримом. Окупований півострів вперто обходять російські туристи.

Також Знай.ua писав про те, що відоме турагенство ошукало українців на мільйони. Поліція затримала двох власниць "липової" фірми, яка обдурила та "обчистила" чотири десятки людей.

Дивіться: Що робити, коли вас обмануло турагенство