У віторок, 12 лютого, стало відомо про черговий рейд столичної поліції по автобусних та залізничних вокзалах Києва - шукали безпритульних дітей.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У поліції анонсували мету рейду - його здійснили для того, щоб малюків та підлітків не використовували для жебрацтва.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У поліції кажуть, що таких стало менше. Однак сам вокзал яскраво демонструє - тут важко не лише дітям, але й дорослим, йдеться у сюжеті.

Столичний залізничний вокзал традиційно вважається місцем підвищеної небезпеки. На кожному кроці - то нацгвардійці, то поліцейські, то служба правопорядку. Рейд з пошуку дітей-жебраків ще не почався, але зі споруди вокзалу нацгвардійці виводять підлітків - ті закривають обличчя і йдуть геть.

Вже за кілька хвилин на цьому ж місці дорослі з'ясовують стосунки. Учасників бійки розтягують, але найактивніший за хвилину повертається, аби вилаяти і поліцію, і журналістів.

поліція
поліція

Рейд показав, що дітей без нагляду стало менше, пояснюють у поліції. Через зиму та холод вони шукають теплі місця. Але на вокзалі і дорослим притулитися немає особливо де.

Учасники рейду бачать, як на підлозі спить дівчина. Це Настя, вона з Донбасу і каже, що готова довести, що повнолітня, просто документи десь в сумці. Дівчина кілька разів перериває сумку, але документи так і не знаходить. Дитячі поліцейські вірять на слово.

Дітей без нагляду на вокзалі так і не знаходять, однак вже зовсім скоро рейд обіцяють повторити.

Нагадаємо, у київській підземці на станції "Театральна" затримали чоловіка, який з кулаками накинувся на співробітника поліції.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у одному зі спальних районів Києва мешканці багатоповерхівки скаржаться на велику кількість безхатченків, які обжилися в їхньому дворі, більш того їх дедалі частіше можна зустріти у скверах та парках, а також на дитячих майданчиках.

Також Знай.ua писав про те, що у Кропивницькому агресивний пес напав на 10-річного хлопчика.