Низка важливих для жителів столиці питань розглядалася під час розширеного засідання Колегії КМДА, що відбулося в будівлі столичної мерії 13 лютого. Однією з найболючіших проблем, як і раніше, залишається відсутність гарячої води в оселях киян та майже холодних батарей у сотнях квартир. Чому саме це відбувається та коли жителі столиці, нарешті, зможуть здихнути з полегшенням, дізнавалися Знай.ua.

Більшість дір дісталось від "Київенерго"

В рамках обговорення питання "Про стан проходження опалювального періоду 2018-2019 років у м. Києві" головною темою став аварійний стан інженерних мереж міста.

Як виявилося, більшість з існуючих на сьогодні розриттів – "спадок" від ПАТ "Київенерго", права і обов’язки якого минулого року були передані КП "Київтеплоенерго".

"Загальна кількість прострочених аварійних розриттів нині дорівнює 4075. З них 2076 дісталося нам від "Київенерго". На рахунку КП "Київтеплоенерго" 1785 одиниць, більшість з яких теж є наслідком попередників. На обліку "Київводоканалу" зараз 89 розриттів, а ДТЕК – 85", – зазначає в.о. директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Науменка, з початку року було усунуто близько 4 тисяч пошкоджень. Щоденна ж кількість аварій, які щодня усувають працівники КП "Київтеплоенерго", дорівнює 40 пошкодженням.

На додаток – несанкціоновані котловани

Та виявляється, залишити під вікнами будинку величезний котлован можуть і невідомі суб’єкти без жодних на те документів.

"Не меншою проблемою є несанкціоновані розриття, здійснені особами без жодних на те документів та генплану. Під час робіт своїми діями вони призводять до пошкодження інших мереж, які потім теж доводиться усувати", – підкреслює в.о. директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Так, в Дарницькому районі було складено 25 відповідних протоколів, в Подільському – 23, а в Святошинському – 22. В інших районах міста теж фіксуються подібні випадки.

До речі, як наголосив Тарас Панчій, 40 % з усіх звернень мешканців Києва стосуються саме проблем із неусунутими пошкодженнями.

Раніше Знай.ua писали, що українці вирвали з лап браконьєра волохатого еколога: мало не загинув.

Також Знай.ua писав про те, що Київ по вуха в боргах, а в мерії звітують про мільйонні зарплати.