Цьогорічний День Святого Валентина виявився не менш романтичним та насиченим, аніж торік – десятки закоханих пар обрали саме цей день для одруження. Чимало з молодят долучилися до проекту "Шлюб за добу" та екстерном подали заяву. Як пройшов цей день в столиці, дізнавалися Знай.ua.

Ажіотаж тривав весь день

У Центральному відділі державної реєстрації шлюбів весільний марафон стартував із самого ранку. Святкові кулі, фотозони та квіткові композиції у залі розпису з'явилися в приміщеннях та на сходах вже до появи молодят.

"Ранок розпочався дуже активно – з 8 ранку ми відкрилися, а вже о 9 відбулася перша церемонія. І жодної перерви не було впродовж цілого дня, тож ми фактично двічі на годину зустрічали нових щасливих закоханих", – повідомляють працівниці Центральному ДРАЦСу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Впродовж цілого дня, починаючи з 9 ранку, у графіку не було жодного вільного часу. По насиченості церемоній 14 лютого ні в чому не поступався затребуваному суботньому дню.

За словами начальника Головного управління юстиції у м. Києві Станіслава Куценко, 14 лютого кількість охочих одружитись дорівнювала кількості у майже 190 пар.

Від Німеччини до Троєщини

Найбільший пік в Центральному ДРАЦСі прийшовся на ранок та денний час – за цей період шлюб зареєстрували 28 пар. Але охочі розписатися приходили і ввечері.

Червона сукня, прикраси та щаслива посмішка на обличчі – так виглядає наречена, що разом зі своїм майбутнім чоловіком прийшла на розпис вже після 18.00.

"Ще студенткою я деякий час проживала в Німеччині, коли поїхала туди по обміну. А теперішній мій чоловік працював тоді далекобійником і проїздом, перевозивши товар, проїжджав поряд. Саме так ми і познайомилися – тоді і з'ясувалося, що ми обидва українці. Так, з 2002 року і розпочалися наші відносини – зараз вже в нас є 14-річна донька. Тому спонтанно взяли і вирішили скористатися нагодою та нарешті розписатися", – ділиться з нами одна з наречених Наталя Діденко.

Та, зареєструвати шлюб наважилися не тільки молодята, кохання яких перевірене роками.

"Ми зустрічаємося півроку, але без жодних сумнівів вирішили офіційно зареєструвати свої відносини, бо дуже кохаємо один одного. Тим паче, як виявилося, ми все життя були майже сусідами, але дізналися про це лише коли випадково познайомилися. Це просто диво якесь – ми щодня ходили по одному мікрорайону Троєщини і доля нас нарешті звела", – розповідають наречені Тетяна і Денис.

Розкішні наряди та жодних гостей

Цього року спостерігалась тенденція "мінімалізму" – кількість гостей різко зменшилася, порівняно із попередніми роками.

"Більшість молодят сьогодні були просто вдвох. Наречені були у красивих платтях, чоловіки – у розкішних костюмах, але зазначили, що це їхнє особисте свято, тож хочуть розписатися лише вдвох", – розповідає начальник Центрального відділу державної реєстрації шлюбів Головного територіального управління юстиції у місті Києві Валентина Чеснокова.

Приємною несподіванкою стало те, що у цьогорічний День закоханих серед молодят можна було побачити чимало людей середнього віку – від 35 до 45 років.

Проте, ще більш дивовижним стало те, що 7 пар прийшли 14 лютого, аби відзначити обряд ювілейного весілля. І 6 з яких – це подружжя почесного віку, які прийшли урочисто відсвяткувати 45-, 50- та 60-річні річниці. На відміну від більшості молодят, які сьогодні тільки вступали у шлюб, ці ювілеї зібрали безліч гостей, онуків та навіть правнуків.

Раніше Знай.ua писали, що команда Кличка готує нову "схему": відомий кінотеатр знесуть на користь ТЦ та приватних парковок.

Також Знай.ua повідомляв, що актори "Кварталу 95" показали дружин: Зеленський, Кошовий, Жидков та Казанін влаштували романтичний фурор.