Шалені суми у платіжках, дороги, вкриті ямами, масова відсутність гарячої води та величезні розриття під вікнами – це головні, але не всі комунальні проблеми, з якими доводиться миритися мешканцям столиці. Без сумнівів, цей список доповнюють і численні купи сміття у дворах та на зупинках. Це визнав і київський голова,пригрозивши головам районів та керуючим компаніям більш жорстокими правилами контролю. Якими саме, дізнавалися Знай.ua.

На кону – розірвання договорів із керуючими компаніями

Під час розширеного засідання Колегії КМДА в.о. директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій виділив масові купи мотлоху у різних локаціях міста – від прибудинкової території до переповнених баків у громадських місцях по всій території Києва.

"Неприбрані купи сміття – це хронічна хвороба столиці, тож ми маємо нарешті прикласти максимум зусиль, щоб це усунути. Якщо є зареєстрованих декілька звернень по одним і тим же місцям, будемо вже у інший спосіб розмовляти з головами районів. Вони мають невідкладно вирішувати це питання із керуючими компаніями. Якщо не вийде, будемо заключати нові договори з іншими, більш уважними та порядними компаніями", – відзначив столичний голова Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Розбір польотів" торкнувся і КО "Київзеленбуд" – мер наполегливо запропонував їм створити новий графік роботи, щоб працівники виходили на роботу і на вихідних, аби прибирати сміття у скверах та парках.

Сміттєзвалища не тільки у дворах, а й в центрі міста

Щомісяця до Контактного центру 1551 надходять десятки звернень від жителів столиці щодо ганебних куп мотлоху у дворах та на зупинках.

"На зупинці трамваїв на Лук'янівській площі постійно бруд, сміття ніхто не прибирає!!! Чи можна нарешті навести лад на зупинці 14 та 15 трамваїв? Прибрати МАФи, сміття, встановити додаткові баки!!! Ввечері повертаюсь з роботи, а там жахливо і кошмар!!!", – із такою скаргою звернувся киянин у зверненні № Т-2390 (5483290) від 15 лютого.

Схожа ситуація і в іншому, одному з центральних, районів – Печерському.

"Вже тиждень сміттєві баки стоять на проїжджій частині при в'їзді до двору по вул. Філатова 1/22, хоча в них є спеціально відведене і облаштоване місце у дворі. Приберіть баки, будь-ласка!!!", – скаржиться киянин у зверненні № І-918 (5482951), зареєстрованому 15 лютого.

Та, окрім побутового сміття, надходять скарги і щодо вивезення, утилізації твердих та негабаритних відходів.

"Після утеплення фасаду будинку робочі лишили бетонні брили на тротуарі", – обурюється мешканець Дарницького району у зверненні № Л-2987 (5483315), зареєстрованому 15 лютого.

Наказ мера про посилення боротьби із ганебною "хронічною хворобою" тільки-но надійшов, та коли цей процес дійсно розпочнеться, невідомо. Тож поки це буде втілено в життя, киянам доведеться й надалі ходити вулицями, закиданими купами різного сміття.

Раніше Знай.ua писав, що Київ пережив весільний бум 14 лютого: кохання по-німецьки, пари за 40 та тренд "одинаків".

Також Знай.ua повідомляв, що у Києві студенти стали заручниками палаючого університету.