У січні опалення для киян подорожчало на 40%, а подекуди навіть на 60%. Це пов'язано зі зростанням тарифу та низькою теспературою повітря.

Цю інформацію повідомив директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін, передає прес-служба КМДА.

"Температура у січні була на 2 градуси нижча (становила -4,5ºС), ніж середньомісячна за грудень минулого року. Окрім того, з січня 2019 року почав діяти новий тариф". Костянтин Лопатін

За його словами, саме ці два фактори безпосередньо вплинули на збільшення нарахувань у платіжках за опалення.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Директор "Київтеплоенерго" підкреслив, що згідно з новими тарифами, кияни мають платити за опалення і гарячу воду на 22,3% більше.

Крім того, Лопатін зазначив, що нарахування плати за опалення відбувається за двома алгоритмами: у будинках, де є теплові лічильники – розподіл здійснюється пропорційно опалювальній площі квартир, а там, де лічильник не працював, споживачам нараховують плату за середніми нарахуваннями за минулий опалювальний період.

У будинках без приладів обліку теплової енергії спрацьовує алгоритм за нормою споживання, встановленою органом місцевого самоврядування.

Лопатін переконаний, що виконавець послуг коригує цю норму щомісяця, спираючись на фактичну кількістю днів постачання тепла та фактичну середньомісячну температуру повітря.

Нагадаємо, що українці знають, що показання лічильників холодної та гарячої води приймаються комунальними службами з 1 по 10 число кожного місяця.

Відзначається, що передача показань лічильника відтепер можлива з 5 числа і до кінця поточного місяця. Адже саме у цей період відбувається оновлення баз та формування платіжок.

Як повідомляв "Знай.ua", нові ціни на газ змусять українців закінчити опалювальний сезон вже зараз.

Також "Знай.ua" писав, що тисячі українців втратять пільги.

Нові платіжки за газ: чому облгази підвищили тарифи і як платити менше