Київська міська держадміністрація оприлюднила проект розпорядження про затвердження розміру щомісячної компенсації пільговикам проїзду всіма видами громадського транспорту. Про це йдеться на сайті КМДА.

У КМДА пропонують встановити розмір компенсації на рівні 240 гривень в місяць. Їх будуть виплачувати готівкою. Цих грошей повинно вистачити на 30 поїздок у комунальному транспорті.

пенсіонер
пенсіонер

Мова йде про тих категорій громадян, визначених п. 2 Порядку надання пільг у грошовій формі з оплати проїзду на всіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 14 березня 2018 №197.

Раніше повідомлялося, що в січні цього року суми субсидій на одне домогосподарство стали значно меншими. Однак порівняно з 2018 роком, пільги неабияк урізали.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Про це повідомляє "businessua.com".

Як свідчать офіційні дані Державної служби статистики, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума зменшилася на 21,3%.

Велика частина населення ще в січні 2019-го звернулися за оформленням субсидій. Таких сімей налічується 279,4 тисяч. Це на 55,5% більше, ніж у січні минулого року.

Серед тих, хто звернувся за допомогою в минулому році, в 2019 році субсидію отримали 367,5 тис. сімей.

У січні українцям призначено субсидій на 336,6 млн грн. У містах - на 198,6 млн грн, у сільській місцевості - на 138 млн грн.

Отже, за підрахунками, в середньому українські сім'ї отримають в якості субсидій 915,9 гривень.

Додамо, що в березні 2019 громадяни отримають перші виплати за програмою монетизації субсидій. На руки українцям будуть видавати готівку, яка мала піти на оплату компослуг. Така сума буде надаватися щомісяця, а сім'ї можуть самостійно вирішити, як заощадити на енерговитратах і залишити собі частину виплат.

Нагадаємо, Кабмін також хоче відбирати пенсії у тих українців, які виїхали за кордон.

Раніше Знай.uа повідомляв, коли українці отримають перші субсидії грошима.

Також Знай.uа писав, київський пенсіонер влаштував собі гніздо на дереві, бо не міг оплатити комуналку.