У Києві комунальники перемістили 19 автомобілів порушників правил дорожнього руху на спеціальний майданчик за період 11-17 березня 2019 року. Усі транспортні засоби були тимчасово затримані патрульними поліцейськими.

Такі масові "переміщення" відбулися у рамках співпраці КП "Центр організації дорожнього руху" і Управління патрульної поліції.

Тимчасове затримання транспортних засобів здійснюється на підставі статті 265-2 КУпАП, в тому числі і у разі наявності у патрульного поліцейського підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачене ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння), ч. 3. ст. 122 КУпАП (Порушення правил зупинки чи стоянки), ст. 124 КУпАП (Вчинення дорожньо-транспортної пригоди), ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом без наявності посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу), а також у разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного у розшук відповідно до ст. 36 Закону України “Про виконавче провадження”.

Всю необхідну інформацію про тимчасово затримані транспортні засоби можна отримати, зателефонувавши за номером 102.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, що депутати запропонували збільшити штрафи для водіїв вдесятеро. Це стосується порушення правил безпеки, а саме за непристебнутий ремінь.

"Так, штраф за не пристебнутий ремінь безпеки, законопроект №10131, пропонують підняти в 10 разів – до 510 гривень", - говорять парламентарі, які зареєстрували відповідний законопроект.

Крім того, штраф за порушення правил перевезення дітей також можуть підняти. Водії заплатять за неправильне перевезення дітей до 510 гривень:

  • за перевезення дітей зростом нижче 145 см без дитячого крісла;

  • за перевезення дітей віком менше 12 років без дитячого крісла;

  • за перевезення дітей до 16-ти років у будь-яких вантажних автомобілях;

  • за перевезення організованих груп дітей в темний час доби.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали розцінки по першій платній дорозі.

Також Знай.ua писав про те, що у Полтаві розлючені жителі вказали нахабному герою паркування, де його місце. Українці навчились з гумором боротися з автохамами.