На початку цього року працівник столичної адміністрації похвалився у соцмережах розкішним подарунком, вартістю у понад 2, 5 млн грн. Під світлиною новенького елітного Porsche чиновник написав, що цю "лялечку" він придбав собі у якості новорічного сюрпризу. Та не минуло і кількох тижнів, як власник незадекларованої автівки почав спростовувати цей факт. Наразі справа дійшла до СБУ, прокуратури та НАЗК. Проте, не все йде так, як хотілося б. Тож депутати Київради вирішили діяти кардинально. Як саме, дізнавалися Знай.ua на засіданні Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції.

Розслідування – за неіснуючою статтею

Необхідність проведення детального розслідування та можливість притягнути до відповідальності "чиновника-мажора" обговорювалися під час розгляду питання "Про виявлення ймовірних фактів невідповідності способу життя заступника директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Геннадія Лепського".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Після того, як викладені фотографії набули чималого резонансу, головний герой історії видалив усі знімки та в усній формі відхрестився від шикарного авто.

"Ми пішли трьома шляхами: по дисциплінарній відповідальності винесе рішення директор Департаменту, другий шлях – протокол про корупцію, який направляється до суду, і підпадає він під функції НАЗК, і третє – це кримінальна відповідальність. СБУ порушило кримінальне провадження за статтею "Незаконне збагачення". Це сталося до того, як Конституційний суд України визнав її неконституційною. Слідство ведеться дуже активно", – зазначає начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА Сергій Красюк.

Аби досягнути реальних результатів та покарання у випадку підтвердження придбання неймовірно дорогої автівки, по закінченню розслідування Службою безпеки та прокуратурою справу мають перекваліфікувати.

НАЗК дають другий шанс: інакше – наполягання про "перезапуск" в Верховній Раді

Якщо з кримінальною статтею поки, м’яко кажучи, негаразди, здавалося б, що допомогти у притягненні до відповідальності мають представники НАЗК. Проте, центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику, взагалі, "заліг на дно".

"НАЗК відповіли, що у них немає підстав здійснювати перевірку, але ж це головний орган, який це має робити. Вони мали перевірити аккаунти Лепського, приїхати до нього додому, дослідити декларацію, подивитися, на якій машині він приїздить на роботу – втім, нічого цього вони робити не стали. Навіщо тоді такий орган?! Ми повторно відправимо їм звернення і, у разі аналогічної відповіді, будемо звертатися до Верховної Ради із проханням "перезапуску" НАЗК", – відзначає голова комісії, депутат Київради Олег Бондарчук.

Що ж стосується професійної діяльності Геннадія Лепського, то ніхто його з посади не звільнив – наразі він продовжує працювати у звичайному режимі. Тобто в жодному з трьох можливих варіантів покарання проблиску поки немає.

Щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що в київському транспорті заборонять розраховуватися готівкою: стала відома точна дата.

Також Знай.ua повідомляв про те, що у Кличка зробили вибір: метро на Виноградар чи Шулявський міст.