19 березня 2019 року в Києві відбулось публічне обговорення подальшого розвитку столиці, яке було ініційоване Центром муніципальних стратегій для визначення напрямів подальшого розвитку міста Києва. На сьогодні існує лише розподіл фінансових потоків, тому ситуація, яка є зараз в столиці викликає величезну невизначеність у багатьох киян та інвесторів.

До обговорення “Муніципальної стратегії Києва” долучились Юрій Сенюк –вчений, член Академії Наук, Олексій Кучеренко – експерт у галузі ЖКГ, Георгій Духовічний – засновник фонду сприяння перспективному розвитку мітса Києва, віце-президент Національної спілки архітекторів України, Уріель Штерн – засновник Благодійного фонду «Квітна», Тимур Чмерук - підприємець, партнер міжнародної інвестиційної компанії «Base capital management», Депутати – Борислав Береза та Іван Крулько.

Експерти визначили необхідні напрямки для розвитку Києва. Мова йде про прийняття комплексної програми розвитку міста, що корелюється з стратегією розвитку країни.

Сьогодні Київ, як столиця знаходиться в повному занепаді міського господарства, а саме застаріла інфраструктура, відсутність грошей для розвитку, корумпована бюрократична система, зношені мережі міста.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

“Київ не розуміє куди йти, замість того, щоб рости в ширину, він забудовується в середину. В Києві повинні працювати креативні інкубатори, тоді економіка повинна стати основою з якою Київ увійде в майбутнє” – зазначив Борислав Береза.

В рамках “Муніципальної стратегії Києва” було визначено кращі проекти, які жителі Києва вважають доцільними для розвитку міста. Фіналістами стали “Пробіг під каштанами”, “ЖМ “Патріотика на озерах”, «Unit City», «Urbam Space», «Allstars-it», Благодійна школа “Розумне майбутнє”, ГО “Парк Наталка”, Благодійний фонд “Sky art foundation” та “Школа технології залучення”.

Проект будівництва ЖМ «Патріотика на озерах» став лідером - онлайн голосування в категорії «Урбаністика». В проекті передбачено будівництво соціально-культурних об’єктів, транспортних та енергетичних магістралей, зелених зон для відпочинку за власний рахунок, хоча кошти на це має виділяти КМДА.

"За всіма характеристиками, які ми перевірили в цьому проекті - воно дійсно відповідає вимогам сучасного містобудування. Нарешті я бачу самодостатнє поселення для киян", - говорить Георгій Духовичний, віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів України.

Особливістю нового житлового масиву «Патріотика на озерах» стануть станції для зарядки електротранспорту та ліхтарі з сонячними батареями. В проекті передбачено дендропарк та сквери, зони відпочинку, а також набережну, спорудження 3-ох шкіл та дитячих садків. За своєю технологією забудова відповідатиме екологічним критеріям "зеленого будівництва".

В ході конференції експерти відзначили необхідність забудови комплексних індустріальних кварталів для вирішення проблем внутрішньої міграції. Передові технології, мобільність та екологічна складова- такі критерії фахівці визначили стратегічно-важливими для розвитку столиці. Найбільшою ж проблемою експерти вважають - відсутність контролю за хаотичною забудовою.