Цієї зими в Парк тварин XII Місяців неодноразово зверталися жителі довколишніх сіл Вишгородського району з приводу перебування тварин поза території парку — якихось «великих диких собак», яких ніби як «бачили ночами на подвір'ях приватних будинків».

Дирекція Парку негайно вирішила звернутися до приватної охоронної фірми, щоб встановити, чи це правда.

Дивно, але охоронна фірма підтвердила, що чорний канадський вовк Акела залишав вночі свій вольєр через саморобний підкоп і навідувався у двори лише тих будинків, в яких мешкали домашні собаки жіночої статі. Вранці він повертався в свій вольєр.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наголошується, що вовк не завдав шкоди ні людям, ні господарству, а шукав собі пару серед звичайних дворових собак, напрошуючись на близьке знайомство.

Судячи з усього, вовк залишав територію зоопарку через те, що вовчиця Ракша народила рік тому трьох вовченят і зайнята ними.

За вовком довгий час стежили. Було помічено, що тварина делікатно домагалася від сільських собак близькості.

Жителям цих районів було зроблено звернення:

"Звертаємо увагу всіх власників собак жіночої статі на строкову необхідність зв'язатися з ветеринарами з метою встановлення результатів цих контактів, оскільки поява великого числа вовченят у приватних руках може привести надалі до їх здичавіння і організації великих груп вовків у Вишгородському та Оболонському районах".

Нагадаємо, Жінка-вовк налякала ціле місто: забиралася на чужу територію і переслідувала людей

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Волохатий монстр змусив замовкнути весь світ, Instagram вибухнув знімками надтварини

Також Знай.ua" писав про те, що Археологи знайшли найдавніший предмет, який доводить: по українських селах гуляли вовкулаки