Київська міська рада перейменувала вулицю Івана Кудрі на честь сенатора Джона Маккейна.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що за життя Джон Маккейн був великим другом України та неодноразово відвідував нашу державу, зокрема і у зоні бойових дій на Донбасі. Відповідне рішення було прийнято на сесії Київської міської ради, "За" перейменування проголосував 71 депутат.

Зокрема, під час масових протестів та силового розгону активістів на початку Революції Гідності він одним із перших представників іноземної влади відвідав Київ та перебував у наметовому містечку.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Саме тоді він закликав американську владу допомогти Україні із летальним озброєнням на початку російської агресії на Донбасі, оскільки відсутність допомоги “лише заохочує Путіна” до ескалації конфлікту з Україною.

Варто нагадати, що Сінді Маккейн, вдова померлого сенатора США і друга України Джона Маккейна, була спостерігачем на виборах президента України, які відбулися в неділю, 31 березня. Сінді заявила, що таким чином хоче вшанувати пам'ять свого померлого чоловіка, який дбав про Україну і переживав за неї всім серцем.

"Я не можу придумати кращого способу вшанувати спадщину свого чоловіка, ніж демонструвати постійну підтримку свободи в країні, про яку так глибоко дбав чоловік. Пишаюся тим, що буду в складі місії Міжнародного республіканського інституту на виборах в Україні", – написала вона.

Нагадаємо, захоплені українські моряки відповіли Путіну в стилі Маккейна.

Як повідомляв "Знай.ua", екс-президент США Джордж Буш-старший помер на 95-му році життя. Його дружина Барбара Пірс померла раніше цього року. Його старший син - Джордж Буш молодший - був 43-м президентом США.

Також "Знай.ua" писав, що у посла Сполучених Штатів Америки в Росії Джона Хантсмана виявили рак. Крім того посол відзначив, що лікарі вже склали доволі позитивний прогноз лікування для дипломата, адже діагностувати смертельну хворобу вдалося ще на ранній стадії.

Зеленський може перемогти Порошенко в дебатах на Олімпійському - Руслан Бортник.