У Києві на Великдень та у поминальні дні весь міський пасажирський транспорт працюватиме довше.

Цю інформацію повідомили у прес-службі КМДА.

Так, в ніч з 27 квітня на 28 квітня Київський метрополітен працюватиме на одну годину довше, а 28 квітня метро відкриється на одну годину раніше.

Великдень
Великдень

Крім того, в ніч з 27 квітня на 28 квітня буде продовжена робота наземного пасажирського транспорту на одну годину і 28 квітня він почне працювати на одну годину раніше. Тим самим буде організовано перевезення пасажирів маршрутами, які проходять біля станцій метро.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Київський метрополітен
Київський метрополітен

Влада столиці планує збільшити кількість транспорту, що курсує біля місць проведення богослужінь. А поблизу самих місць богослужінь під час святкування Великодня ввести додаткові зупинки. Зокрема, додатково планується залучити 407 одиниць рухомого складу, всього ж працюватиме 2265 одиниць транспорту.

Великдень
Великдень

Нагадаємо, що Вербна неділя - одне з дванадцяти головних церковних свят. У всіх храмах проводять служби, а віруючі йдуть до церкви з гілочками верби, щоб освятити. Навіщо освячують це дерево і яких ще традицій та обрядів дотримуються православні в цей день.

Це - перехідне свято, воно не має фіксованої дати, оскільки повністю залежить від Пасхи. Вербну неділю відзначають рівно за тиждень до святкування Воскресіння Христового. У цьому році свято, яке ще називають Вхід Господній в Єрусалим, відзначатимемо 21 квітня.

Вербна неділя або Вхід Господній в Єрусалим. Вважається, що в цей день Ісус Христос в'їхав у Єрусалим на віслюку. Люди, оспівуючи його, встеляли дорогу перед ним пальмовим листям і зустрічали хвалебними вигуками "Осанна!".

Нагадаємо, українцям розповіли, чого не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.uа", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Також Знай.uа писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.