У Національному виставковому центрі України (ВДНГ) відкрилася мистецька інсталяція "Вкрадений Крим". Там же провели й реквієм за загиблими за участі президента Порошенка, Рефата Чубарова та кримської діаспори. А на Майдані Незалежності провели мітинг пам'яті.

Відомо, що виставку розмістилася в одному з павільйонів Експоцентру, в кількох залах якого розміщено 10 тематичних інсталяцій, які розповідають про те, як почалася і проходила 75 років тому депортація кримськотатарського народу.

Про пережите горе і страждання кримськотатарського народу розповідають інсталяції "Світанок", "Пісковий годинник", "Шлях додому", "Повернення", "Посмішка Сталіна", "Світло", "Зруйнований півострів", "Портрет літнього чоловіка", "Мапа депортації" тощо.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, відкриваючи виставку, сказав, що "події, про які нагадують інсталяції виставки "Вкрадений Крим. Історія депортації", ніколи не повинні повторитися ні з кримськими татарами, ні з іншими народами".

За офіційними даними, було депортовано 183 144 кримських татар, за татарськими джерелами - понад 400 тисяч, з яких протягом перших півтора року померли близько 46%.

Нагадаємо, величезний малюнок із зображенням стрижа був намальований в 2015 році в рамках арт-проекту Dynamic Urban Culture Kyiv. На його створення у художника Alex Maksiov пішло десять днів.

У столиці розгорівся новий скандал. Мешканці багатоквартирних будинків вирішили утеплити помешкання і через це постраждав один з муралів. І найголовніше, що люди роблять це законно.

Раніше портал "Знай.uа" писав: "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз, знайдені сліди

Як повідомлялося, Зонд Хаябуса-2 виявив воду в космосі, вчені зробили грандіозне відкриття

Нагадаємо, Чорна діра засмоктує Чумацький Шлях, під загрозою все людство: фотофакт

Буквально нещодавно дослідники вперше змогли спостерігати поблизу матерію, яка обертається навколо чорної діри у Всесвіті.