У понеділок, 20 травня, відбудеться інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського. У Києві у цей день спостерігаються значні затори.

Зокрема, це пов'язано з тим, що центр міста сьогодні перекритий у зв'язку з інавгурацією Зеленського, яка почнеться вже менше, ніж за годину.

З самого ранку перекриті дороги в урядовому кварталі. Під будівлею Верховної Ради закінчилися монтажні роботи та завершився монтаж екранів, на яких транслюватимуть процес інавгурації. У центр стягнули також багато силовиків.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Згідно з даними Google Maps справжній транспортний колапс у столиці спостерігається на бульварі Лесі Українки, Генерала Алмазова, Мечникова, Великій Васильківській, Коновальця, Паньківській, Саксаганського. Також застиг проспект Перемоги від станції метро "Житомирська" до "Шулявської". Проблеми з рухом є також на Вадима Гетьмана і Леся Курбаса.

У багатокілометрових заторах сьогодні вранці й Велика Окружна, в'їзд в місто по Одеській трасі. У заторах також Дніпровська набережна, Дарницький міст і Дарницьке шосе, міст Патона і проспект Соборності, Броварський проспект і Північний міст з прилеглими до нього вулицями.

19 травня з 7:00 і до закінчення заходів буде частково обмежено рух транспорту на вулиці Липській від Грушевського до вулиці Інститутської, а також 20 травня через 6:00 і до завершення заходів буде тимчасово обмежено рух на кількох вулицях.

Крім цього, обмеження торкнуться руху на проспекті Миколи Бажана, Південному мостовому переході, Наддніпрянському шосе (від Південного моста до моста Патона), Набережному шосе (від мосту Патона до Дніпровського узвозу) з 6:00 20 травня до закінчення заходів. Крім того, в Київській ОДА підкреслили, що на території урядового кварталу чергуватимуть бригади швидкої допомоги, починаючи з 06:00.

Зазначимо, що Зеленський опублікував відеозвернення через обмеження руху транспорту у Києві у зв'язку з інавгурацією.

Кияни та гості столиці! Вибачте, будь ласка, за незручності у звязку з інавгурацією 20-го травня!

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 18 mei 2019

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи: висловлюємо повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією: "Повинен пам'ятати".

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.