Як відомо, в Кремлі вже підтвердили, що причиною вибуху в коледжі в Керчі став теракт. Зараз репутація путінського режиму така, що на нього відразу падає підозра. Про це у своєму блозі пише російський опозиційний політик, соціолог Ігор Эйдман.

Так, він упевнений, що мотив для злочину очевидний. Президенту Росії Володимиру Путіну потрібен привід для нової ескалації конфлікту з Україною. Тільки таким чином він зможе відвернути увагу населення від внутрішніх проблем і підняти свій низький рейтинг. Ейдман підкреслює, що це чудово розуміють в тій же Росії.

Крім того, Путін безумовно розлючений провалом РПЦ в Україні і, напевно, жадає помсти. Фактичний привід для цього йому може дати теракт, який спишуть на Службу безпеки України, якихось міфічних бандерівців або проукраїнських кримськотатарських «ісламістів», що привід і для зачисток татар у Криму.

При цьому соціолог зазначає, якщо російська влада заявить, що підозрюють у керчинській трагедії українців, а на кремлівському телебаченні у зв'язку з цим почнеться новий виток антиукраїнської істерики, значить, швидше за все, «самі і підірвали». Інших варіантів бути не може.

Раніше повідомлялося, що директор політехнічного коледжу в Керчі, де нещодавно прогримів потужний вибух, Гребеннікова Ольга дала офіційний коментар з цього приводу. Вона підтвердила попередню версію, яку раніше озвучували місцеві жителі і учні – спочатку були постріли, а вже потім почули, як щось вибухнуло, припускають – газ.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ перекваліфікував справу про вибух в Керчі з теракту "на вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом".

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі показали фото стрілка, який ймовірно натягував теракт у Керчі. Зроблено на території коледжу перед нападом.

Також портал Знай.uа писав, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков дав офіційний коментар з приводу вибуху в керченському політехнічному коледжі.