Як відомо, 17 жовтня в коледжі Керчі стався вибух зі стріляниною: загинуло 19 людей, ще кілька десятків — поранено. Через кілька годин після трагедії Telegram-канал Mash опублікував фото ймовірного підозрюваного — білявого хлопця, який йшов по коридорам навчального закладу з гвинтівкою.

Після публікації фото користувачі мережі припустили, що організатор вибуху — 22-річний Владислав Росляков, який навчався в тому ж коледжі на 4 курсі. Згідно інформації, за тиждень до нападу він купив зброю та 150 набоїв. 8 вересня студент отримав дозвіл на зберігання рушниці 12 калібру.

Володимир Росляков

У свою чергу знайомі підозрюваного у розмові з росЗМІ назвали його замкнутим і згадали, що на момент вибуху він був у коледжі. Інший знайомий Рослякова на умовах анонімності розповів, що Владислав «дуже ненавидів технікум через злих викладачів, натякав, що помститься їм».

«Я його знаю, але не надто добре. Я з ним спілкувався іноді трохи, не завжди. Я мало чого про нього знав, навіть не знаю, як він вчиться. Я знаю, що він був у політехнічному коледжі, спілкувався нормально. Він мені казав: «Йди до „П'ятірки“, хавчик візьми». І потім ось таке сталося. Як ви знаєте, теракт. Він був замкненим, навіть сильно» студент керченської коледжу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Володимир Росляков

Через деякий час представники Слідчого комітету РФ підтвердили, що вибух влаштував Росляков, але відзначили, що йому 18 років, а не 22. При цьому невідомо, які у нього були мотиви. Також передбачається, що у нього могли бути спільники. Тіло Рослякова знайшли в будівлі навчального закладу - після того, що сталося, він покінчив з собою. За інформацією «Інтерфаксу», в будинок Рослякова прийшли з обшуками на випадок, якщо там є ще зброя або вибухові пристрої.

Відомо, що стрілець з 2015 року навчався на бюджеті спеціальності «Монтаж, наладка та експлуатація електрообладнання промислових і цивільних будівель». За кілька днів до трагедії Росляков не був на навчанні нібито через погане самопочуття. Однокурсники хлопця в розмові з журналістами додали, що він цікавився маніяками.

«Виходячи з картини злочину, слідство попередньо вважає, що цей молодий чоловік розстріляв людей, що перебували в коледжі, а потім вчинив самогубство» заява СК Росії

Нагадаємо, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков дав коментар з приводу вибуху в керченському коледжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережу злили архів "керченського стрілка" і фото його коханої.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Путін прокоментував криваві події, які сталися у керченському коледжі.