У середу, 17 жовтня, у коледжі Керчі стався теракт: загинуло 19 осіб, ще кілька десятків — поранено. Після трагедії Telegram-канал Mash опублікував фото підозрюваного — білявого хлопця, який йшов по коридорах навчального закладу з гвинтівкою. Після публікації фото користувачі мережі припустили, що організатор вибуху — 18-річний Владислав Росляков, який навчався в тому ж коледжі на 4 курсі.

Згідно з інформацією, за тиждень до нападу він купив зброю та 150 набоїв. 8 вересня студент отримав дозвіл на зберігання рушниці 12 калібру.

Владислав Росляков

Крім того, користувачі соціальних мереж знайшли передбачувану сторінку Рослякова в «ВКонтакті». З'ясувалося, что вона не ведеться з 2014 року. Там користувач Влад Росляков з Керчі називав себе анархістом і розміщував на «стіни» цитати, пов'язані зі зброєю та антифашизмом. Представники «ВКонтакті» розповіли виданню TJ, що сторінку заблокували через злом спамерами в 2017 році, а користувач не відвідував сторінку з 2014 року.

Варто відзначити, що в будівлю політеху він зайшов в одному одязі, а потім переодягнувся в футболку - в схожій був один із тих самих учнів колорадської школи, які з застосуванням вогнепальної зброї вбили 13 людей і поранили ще 21 інших, після чого наклали на себе руки.

В свою чергу користувачі соцмережі Twitter відзначили, що фото Рослякова з коледжу сильно нагадують кадри з фільму і хронік про масове вбивство в школі «Колумбайн» в Колорадо (США). Юзери активно це обговорюють і діляться публікаціями.

Нагадаємо, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков дав коментар з приводу вибуху в керченському коледжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережу злили архів "керченського стрілка" і фото його коханої.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Путін прокоментував криваві події, які сталися у керченському коледжі.