В районі норвезької громади Ейгарден в Північному морі танкер Sola TS протаранив фрегат норвезьких ВМС Helge Ingstad. Морська аварія сталася в ніч з 7 на 8 листопада.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Aftenposten. За інформацією місцевих рятувальників, повідомлення про зіткнення фрегата і танкера надійшло приблизно о 4.00 ранку.

"Згідно з останніми повідомленнями, які ми отримали, фрегат набрав велику кількість води і вона збільшується", - заявив представник військового командування Норвегії Оле Якоб Хартвігсен.

Ситуацію на борту фрегата розцінюють як критичну, оскільки є ризик, що корабель потоне. Капітан корабля прийняв рішення про евакуацію 137 членів екіпажу, з яких сім отримали поранення в результаті зіткнення.

В даний момент всі зусилля екстрених служб спрямовані на порятунок військового судна. На борту танкера під час зіткнення знаходилися 25 членів екіпажу, вони не постраждали. Танкер перевозив 650 тисяч барелів нафти-сирцю. Ризику того, що нафта виллється в море, поки немає.

Варто нагадати, що в Чорному морі у 80 кілометрах від берега захопленого Російською Федерацією Криму за межами територіальних вод країни затонув теплохід під прапором Панами, що перевозив металобрухт. На борту судна перебували вісім членів екіпажу, їх врятували і планували доставити в порт Новоросійська. Головною причиною затоплення в Чорному морі судна під прапором Панами називають позаштатне зміщення вантажу металобрухту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що берегова охорона Сполучених Штатів Америки на військово-морській базі в Балтіморі в четвер, 27 вересня, здійснила передачу Україні двох патрульних катерів типу Island. В офіційному повідомленні йдеться, що на церемонії передачі суден був присутній особисто президент України Петро Порошенко, а також віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМС України на безоплатній основі, українська сторона забезпечить тільки передоплату загальної вартості супутніх послуг в розмірі $10,1 млн на термін до 18 місяців.

Нагадаємо, п'яний херсонець ледь не потопив гордість Путіна.

Як повідомляв Знай.uа в Азовському морі з'явиться українська військова база: як це буде.

Знай.uа писав, загибель непотоплюваних: найвідоміші і несподівані корабельні аварії в історії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще