Нещодавно поліція звітувала про викриття одного з найбільших злочинних угрупувань, котре ймовірно діяло під керівництвом голови селищної ради Гостомеля. Підозрюваних одразу взяли під варту, втім прокуратура та копи, вочевидь врахували не все.

Наприкінці минулого тижня один із них втік просто із зали суду, більш того – встиг побити співробітників Департаменту внутрішньої безпеки.

Сторона обвинувачення занадто запізнилася із клопотанням про продовження строку тримання під вартою фігуранта провадження, Віталія Черінського. Коли час збіг, конвой відпустив арештанта, хоча клопотання розглянути так і не встигли, повідомляє "Страна".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Цим-то і скористався підозрюваний Черінський, поки суддя Печерського райсуду Києва Віта Бортницька була в дорадчій кімнаті, підозрюваний покинув зал, не чекаючи на рішення слідчої судді, вибіг на вулицю.

Співробітники поліції та Департаменту внутрішньої безпеки, які здійснюють оперативний супровід цієї справи помчали за втікачем. Наздогнали його на вулиці і спробували зупинити, але він почав запекло відбиватися.

Допомагали сховатися Черінському невстановлені особи з групи підтримки. Вони-то і побили поліцейських ногами, коли підозрюваний вбіг в тролейбус і поїхав.

За даним фактом порушили одразу дві кримінальні провадження у ч.2 ст.342 КК і ч.2 ст.345 КК України-опір співробітникам правоохоронних органів і заподіяння працівникам правоохоронних органів тілесних ушкоджень.

Зараз він оголошений в розшук і продовжує ховатися від слідства. Як відомо, наприкінці вересня поліція викрила та затримала сімох підозрюваних в участі у злочинній організації, яка займалася розбоями та вимаганням неіснуючих боргів.

Зловмисники діяли під прикриттям глави однієї з селищних рад Київської області. За деякими даними йдеться про голову Гостомельської селищної ради. Як повідомляють правоохоронці, в організацію входили колишні спортсмени та особи, раніше судимі за тяжкі злочини. Вони застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем.

Зібрав кримінальну "команду" голова однієї з селищних рад Київщини задля силової підтримки у вирішенні власних посадових і бізнес питань. Його найближчий соратник і лідер злочинної групи - 37-річний раніше судимий мешканець Київської області.

Дивіться: Поліція затримала банду рекетирів, які орудували у столичному регіоні

Нагадаємо, авто на поліцейських номерах збило дівчину.Як повідомляв "Знай.ua", в центрі Харкова горів автомобіль разом із пасажирами. Також "Знай.ua" писав, поліція затримала 18-річного хлопця, який порізав тіло своєї 13-річної сестри ножем 18 разів.