Українські метеорологи прогнозують, що в зону дії скадинавского антициклону потраплять більшість областей країни.

20 листопада, за даними Укргідрометцентру, на півдні та сході України очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляє, що вночі в центральних, південних областях та в Донецькій області очікується дощ та сильний мокрий сніг. Також надзвичайники попереджають, що буде налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах - ожеледиця.

Нагадаємо, антициклон — це область підвищеного атмосферного тиску із замкнутими концентричними изобарами на рівні моря і з відповідним розподілом вітру. На відміну від циклону вітер у Північній півкулі циркулює по напрямку руху годинникової стрілки, а в Південній півкулі — у зворотний бік.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Синоптик Наталія Діденко зазначає, що більшість областей потраплять в зону впливу північного, скандинавського антициклону. У той е час у Києві в найближчі дні прогнозують суху прохолодну погоду з денною температурою повітря 0, +2 градуси.

"Нагадую, що прогнозовані циклон і несприятлива погода 21-22 листопада не змогли переважити вплив потужного антициклону. Тому дощ і сніг у столиці поки відміняються", - уточнила синоптик.

Нагадаємо, Знай.иа писав: погода на 20 листопада: в Україну йде скандинаский антициклон.

Також портал Знай.иа писав: погода на 20 листопада: осінь знову поділила Україну

Раніше Знай.иа повідомляв, погода зіпсує українцям всю тиждень: точний прогноз на 19-25 листопада. Наші співвітчизники зможуть відзначити, як різко і рішуче пізніше літо змінюється ранньої зими.