Правоохоронцям Києва вдалося затримати медиків, які вимагали у ветерана АТО хабар у обмін на оформлення групи інвалідності.

ветерани
ветерани

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення прокуратури міста Києва.

Правоохоронці повідомляють, що за вимагання хабара у пораненого учасника антитерористичної операції затримали лікаря-експерта та голову центру медико-соціальної експертизи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У середу, 5 грудня, столична прокуратура спільно з працівниками СБУ та управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА затримала на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,5 тисяч доларів лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії МОУ та голову Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи.

"Вказані кошти посадовці вимагали в учасника АТО, який у ході бойових дій отримав важку травму ноги у обмін на встановлення йому групи інвалідності. Зловмисників затримано на робочому місці після одержання неправомірної вигоди у сумі еквівалентній 42,6 тисяч гривень",- зазначили у прес-службі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Окрім того правоохоронці зазначили, що на даний час за місцем роботи та проживання затриманих тривають обшуки.

"Готуються матеріали для оголошення посадовцям про підозру, а також клопотання про обрання запобіжних заходів", - резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, Київська прокуратура разом зі співробітниками Служби безпеки України затримала посадовця Державної служби АТО з хабарем, який він отримав від компанії за перемогу у тендері.

Раніше Знай.uа писав про те, що полковник вимагав хабар 50 тисяч гривень за збереження посади.

Також Знай.uа повідомляв, що цинічна й жахлива історія трапилася з українським волонтером Надією Конюшею в Каневі.