У Грузії затримали українського режисера Сергія Лозницю. Це відбулося в аеропорті міста Тбілісі.

Про це повідомляє Страна.UA з посиланням на допис народного депутата Семена Семенченка у Facebook.

“Сьогодні питання “чого приперся” задали вже двом українськими режисерам. Візит Медведчука і зрадницька поведінка українських чиновників по відношенню до своїх громадян дають свої результати”, - заявив Семенченко.

Режисер приїхав на 19-й кінофестиваль Тбілісі на кінопрем'єру фільму "Донбас". Місцеві ЗМІ Грузії писали, що грузинські прикордонники затримали режисера фільму "Донбас". У спецкімнаті Міжнародного аеропорту Тбілісі режисерові Сергію Лозниці влаштували серію допитів. Українському режисеру навіть не повідомили, хто його допитував. Після цього Сергія все ж відпустили, однак затримали іншого українського режисера. Його протримали три години в окремій кімнаті.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше суд у Тбілісі залишив взяв під варту шістьох затриманих українців та одного грузина. Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко з Грузії, зазначивши, що "політична доцільність торжествує". Він зазначив, що таке рішення суду адвокати будуть оскаржувати. Також, за словами Семенченка, у затриманих ніхто не брав відбитків пальців.

"Посол України в Грузії пан Долгов на зустрічі з ще одним народним депутатом України повідомив що затримані українські громадяни «не висловлювали бажання щоб їх відвідав консул». Після пропозиції зустрітися з народним депутатом України Семенченком для того щоб сказати це йому в очі, пан посол повідомив що він раптово захворів", - коментує ситуацію нардеп Семен Семенченко.

Нагадаємо, народний депутат від партії "Самопоміч", екс-командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко озвучив імена громадян України, яких затримали в Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї 2 грудня.

Як повідомляв "Знай.ua", Грузія вперше прокоментувала затримання українців.

Також "Знай.ua" писав, в МЗС України відреагували на затримання у Тбілісі.