У Києві в ніч на 10 грудня, близько 1:40, на перехресті вулиць Виборзька і Академіка Янгеля, сталася стрілянина, в результаті чого постраждало троє людей.

За словами очевидців інциденту, всі присутні - студенти Київського Політехнічного інституту і мешкають у гуртожитка навчального закладу. Конфлікт на вулиці стався із невідомих причин, а потім практично одразу переріс у стрілянину, використовувалися й перцеві балони.

Конфлікт зі студентами КП
Конфлікт зі студентами КП

На асфальті залишилися множинні сліди крові, розкидані гільзи і магазин від пістолета, стрілянина велася холостими патронами.

Конфлікт зі студентами КП
Конфлікт зі студентами КП

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Друга сторона конфлікту зникла в невідомому напрямку, марка і номер машини встановлюються. На місці працювала патрульна поліція, медики та слідчо-оперативна група. Подробиці події встановлюються.

Конфлікт зі студентами КП
Конфлікт зі студентами КП

Конфлікт зі студентами КП
Конфлікт зі студентами КП

Конфлікт зі студентами КПІ
Конфлікт зі студентами КПІ

За непідтвердженою інформацією, друга сторона конфлікту намагалася посадити одну з дівчат в машину, але за неї заступилися друзі, почалася бійка. Після скоєного, невідомі втекли на автомобілі, але думка по марці автомобіля у всіх різний.

Дивіться: У Києві конфлікт зі студентами КПІ закінчився стріляниною: постраждали три людини

Протести студентів КПІ

У середині жовтня 2018 року ЗМІ вибухнули заголовками про "КПІ", на кшталт "Ректор приховав бізнес в США та Чорногорії". Михайло Згуровський не вписав у свої декларації бізнес у Чорногорії, продаж будинків в США та нерухомість дружини в Штатах.

За даними розслідування, у декларації ректора за 2017 рік зазначено 3 млн гривень річного прибутку, будинок на 287 кв. м та ділянку під Києвом, два авто та заощадження на 1,5 млн гривень. В декларації його дружини, – Тетяни Помаранцевої (громадянка США) – вказаний будинок на 150 кв. м у Каліфорнії.

Під час мітингу, активісти оголосили низку вимог:

– звільнення проректора Ковальова;

– тимчасове відсторонення від виконання обов’язків ректора Михайла Згуровського;

– звернення до правоохоронних органів для перевірки фактів корупції;

– догана всім членам тендерного комітету та тимчасове їх відсторонення від виконання обов’язків;

– організація відеотрансляцій всіх засідань тендерного комітету;

– проведення оцінки якості та факту проведення ремонтів, які виконували компанії, афілійовані з проректором Ковальовим;

– аудит тендеру на закупівлю турнікетів;

– оприлюднення інвестиційні договори щодо будівництва ЖК на території КПІ;

– організація відкритої зустрічі з охочими студентами та забудовником.

Дивіться: мітинг студентів КПІ

Нагадаємо, у київському метро померла дитина. Як повідомляв "Знай.ua", у Харкові загорівся тролебус із людьми. Також "Знай.ua" писав, київські копи намагалися приховати факт ДТП.