На Різдвяному ярмарку в центрі Львова відбувся моторошний вибух.

Про це свідчать відеозапис, яку опублікував на своїй сторінці в Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Наразі вже відомо, що вибух відбувся в одній із хатинок, де можна купити вуличну їжу. Відзначається, що за наслідками вибуху є постраждалі, один у важкому стані.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Проспект Свободи Львів біля Оперного, зі слів свідків вибухнула будка реберної, також відзначають, що постраждалі. Є одна людина важкий (з осколками) і ще двоє сильно обпалені", - йдеться в повідомленні.

Geplaatst door Igor Zinkevych op Zaterdag 22 december 2018

Разом з тим варто відзначити, що хХарківські правоохоронці перевіряють інформацію про мінування будівлі на проспекті Науки, 9, де розташований ДП "Український науково-технічний центр металургійної промисловості "Енергосталь".

"За даними поліції, інформація про те, що у будівлі на проспекті Науки, 9 закладена вибухівка, надійшла близько 11:00 по телефону від невідомого", - зазначила Грабар.

За її словами, на місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу поліції, кінологічна служба та вибухотехніки: "Проводиться огляд приміщень".

У дворі чергує пожежний автомобіль.

За словами начальника прес-служби ГУ ДСНС в Харківській області полковника Ігоря Лупандіна, за першими даними, евакуйовано близько 500 людей.

Крім того варто відзначити, що на Харківщині завербований проросійськими бойовиками чоловік збирався підірвати залізничне полотно. Проте диверсію вчасно попередили працівники контррозвідки СБУ.

"17 грудня правоохоронці затримали зловмисника, який за завданням псевдоспецслужби заклав вибуховий пристрій на залізниці. Для вчинення диверсії замовник обрав дренажний міст під залізничним полотном в районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область з районом Операції об’єднаних сил", - йдеться у повідомленні.

Після виконанння завдання поплічник бойовиків вирушив на територію тимчасово окупованих територій Донбасу. Проте працівники контррозвідки оперативно замінили вибуховий пристрій на муляж.

Тим часом правоохоронцям вдалося затримати виконавця диверсії. Ним виявився колишній співробітник СБУ Єгор Дубровкін, який у 2014 році перейшов на бік окупантів. Він перебував у розшуку СБУ за скоєння злочинів, передбачених статтями "Створення терористичної організації" та "Дезертирство".

Нагадаємо, кияни засікли небезпечного злочинця, але схопити побоялися.

Як повідомляв "Знай.ua", жартівник у Харкові "евакуював" два будинки і підняв на ноги поліцію.

Також "Знай.ua" писав, що у Харкові замінували багатоповерхівку, евакуювали всіх мешканців.

На півночі Японії вибухнув двоповерховий ресторан