Московський піп в одному з храмів у Вінниці вирішив піти "на крайні заходи" через ситуацію з томосом. На знак протесту скинув купол храму.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, пише Politeka.

"У Вінниці настоятель храму Олександра Невського Віктор Парадюк скинув купол храму, де вів служби. За його словами, громада храму "15 років встановлювала його", а нині через відмову "переходити до ПЦУ", його демонтували", — йдеться в повідомленні.

Свою витівку він пояснює тим, що його звільнили з підпорядкованої йому території. Примітно, що сам храм розташований на території училища Департаменту поліції охорони МВС, з якого його вирішили "виселити".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Розірвання договору-оренди приміщення храму та розірвання договірних відносин з єпархією про проведення служб у відомчому приміщенні ініціювало керівництво навчального закладу МВС", — підкреслюється в повідомленні.

Більше того, журналісти кажуть, що московський піп відомий у місті своєю проросійською позицією та агресією до української церкви.

За словами священика, встановлювали купол понад п’ятнадцять років, а зараз через відмову переходити до ПЦУ його демонтували.

То чому ж священик пішов на такий вчинок? Схоже, він думає що той купол, то його майно, а не громади. І такою вихваткою він зможе зруйнувати храм, який люди будували роками.

Крім того ієрей додає, що зараз в пошуках нового приміщення для розбудови церкви.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Патріарх Кирило розповів, як антихрист потрапить в наш світ: вимкніть інтернет і викиньте телефон.

Як вважає священик, існування інтернету — це вісник апокаліпсису. Таку заяву він зробив під час різдвяного інтерв'ю одному з російських телеканалів.